Десерт з зефіру
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні нас з вами чекає незвичайний рецепт. Ми не будемо нічого піч. Але від цього страва не стане менш цікавим. Всі інгредієнти прості, заплутатися складно. Ось, як приготувати десерт з зефіру.
Такий зефірно-сирний десерт можна готувати хоч кожен день. На нього йде зовсім небагато часу. А якщо ви будете підбирати домашній сир і якісний натуральний зефір, то ще й користь отримаєте! До речі, зефір чудово виходить і в домашніх умовах. Спробуйте, приготуйте його самі, і ви побачите різницю!
- Сир - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Зефір - 8-10 штук
- Вишня - 100 грам
- Смородина червона - 100 грам
- Цукор - За смаком
- Ванілін - 1 щіпка
- Шоколад / какао - За смаком
Викладаємо в миску сир зі сметаною, цукром і ваніліном. Цукор кладіть на свій смак. Можливо, хтось взагалі не захоче його класти, так як зефір сам по собі дуже солодкий. Збиваємо масу до однорідної консистенції за допомогою міксера, або блендера.
Чим довше ви будете збивати сирний крем, тим пишніше він буде. Якщо сир у вас не з пачки, то там можуть залишатися великі кругляшки. Міксер їх повинен узяти. Але можна підстрахуватися і протерти попередньо сир через сито, або скористатися блендером.
Промиваємо свіжі ягоди вишні і червоної смородини. Природно, підійдуть абсолютно будь-які ягоди і фрукти. Головне, щоб вони поєднувалися між собою і не резонували з сирним кремом. З вишні витягуємо кісточки. Поділяємо Зефіріна на дві частини і викладаємо на блюдо в один шар. Одну третину сирного крему вивалюємо поверх зефіру. Кладемо на сир вишню.
Накриваємо вишню другим шаром зефіру і змащуємо сирним кремом так, щоб залишилося ще на верхівку. Посипаємо ягодами червоної смородини, розподіляючи їх рівномірно по всій площі.
Накриваємо шар сиру зі смородиною третім шаром зефіру. Кладемо залишився сирний крем в центр отриманого торта. Прикрашаємо верхівку ягодами вишні. Посипаємо наш зефірний торт тертим шоколадом. Зберігаємо такий десерт в холодильнику перед приходом гостей. Приємного вам чаювання!