Десерт з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Люди діляться на тих, хто любить ковбасу, і тих, хто без розуму від сиру. Я ставлюся до другого типу. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати десерт з маскарпоне. Цей вершковий сир надихнув мене на блюдо!
Такий десерт з маскарпоне я готувала вперше. Ви знаєте, мені страшенно сподобалося те, що не треба піч коржі. Це економить багато сил і часу. До того ж, в жарку погоду цей торт ще і дуже освіжає. Адже його не треба піч. Він подається холодним, як желе. Загалом, буду робити такі ласощі ще!
- Печиво - 350 грам
- Маскарпоне - 500 грам
- Маршмеллоу - 400 грам (ромб)
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Сироп ягідний - 50 грам (варення)
- Какао - 3 чайних ложки
- Сік лимона - 4 чайних ложки
Починаємо з коржика. Його ми будемо робити з печива. З печивом можна вчинити по-різному. Хтось краще ламати руками і тиснути в ступці, хтось - молоти на м'ясорубці або в блендері. Головне, що подрібнити його потрібно гарненько, в крихту. Розтоплюємо вершкове масло, відсипатися какао.
Змішуємо перетерте печиво з какао. Наливаємо туди ж розтоплене вершкове масло, змішане з двома ст. Ложками молока. Все ретельно розмішуємо до однорідної податливою маси. Беремо форму. Викладаємо в неї масу з печивом, утрамбовуємо. Обов'язково робимо бортики вище! Розмір моєї форми - 26 см. Ставимо вийшов корж в холодильник.
Приступаємо до крему. Нам знадобиться маршмеллоу. Раз у нас американська страва, то все повинно бути за правилами. З'єднуємо 200 грам маршмеллоу з 250 грам маскарпоне. Для розігріву я використовую мікрохвильовку. Якщо її немає, розігрійте інгредієнти до кремовідной стану за допомогою плити або духовки.
Розігріваю крем в 2 етапу по 2 хвилини на потужності 800. У перерві перемішую. Інгредієнти повинні розплавитися і повністю змішатися, перетворившись в однорідну масу кремовою структури. Потім, вливаємо все молоко, збиваючи міксером. По бажанню, можна додати лимонного соку або лимонної кислоти. Додавайте сік тільки в негорячий крем, інакше, він може згорнутися.
Дістаємо форму з печивом і виливаємо креязик масу рівно в центр, щоб залишилися піднесені краю від коржа. Маса повинна застигнути так, щоб потім чізкейк можна було з легкістю витягти з форми. Ставимо торт в холодильник до майже повного застигання крему. Потім, беремо сік від варення і обережно капає їм на поверхні торта. Малюнок можете створити будь-який.
Далі, беремо зубочистку і проводимо по крапельок, обводячи коло за колом. Повинні вийти ось такі візерунки з сердечками. Ставимо в холодильник до повного застигання. Після чого, витягаємо чізкейк з форми і ставимо на блюдо. Смачного!