Десерт навколо маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Пропонуємо рецепт божевільні смачного і дуже легкого в приготуванні десерту. Він відмінно освіжить і тонізує в спекотний літній день. Обов'язково варто дізнатися, як приготувати десерт з маскарпоне.
Маскарпоне - це ніжний італійський вершковий сир, який дуже часто використовують для приготування вишуканих десертів, кремів та інших страв. У нього дуже делікатний смак, він відмінно поєднується з ягодами, фруктами. Для тих, хто любить ніжний молочний смак, це ідеальний варіант десерту. Можна додавати будь-які ягоди за смаком, або ж замінити їх на м'якоть банана або дині.
- Маскарпоне - 4 Ст. Ложки
- Сир - 200 грам
- Морозиво - 100 грам
- Смородина чорна - 100 грам
- Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
- Шоколад - 50 грам
1. У чашу блендера всипаємо сир, додаємо маскарпоне і цукровий пісок. Збиваємо до утворення однорідної і ніжною маси.
2. Загальну масу поділяємо на дві рівні частини. Одну перекладаємо в миску, а другу залишаємо в блендері і додаємо миті ягоди смородини і перебиваємо в однорідну масу, виходить яскраве ягідно-сирне пюре.
3. Починаємо викладати: в високий келих спершу кладемо чисту сирну суміш, потім ягідно-сирну, і знову повторюємо шари. На самий верх кладемо кульку морозива і посипаємо все тертим шоколадом. Відправляємо десерт в холодильник на 1 час.