Десерт «яйце страуса»
(покроковий рецепт з фото)
Цей десерт не тільки виглядає чудово, але і на смак приголомшливий. Дуже ніжний, з кислинкою соку, ароматом ванілі, кокоса і вершковим післясмаком. Робиться дуже просто. Приступимо!
Якщо Ви вмієте варити заварний крем, то труднощів в приготуванні НЕ буде, так як принцип той же. Єдина складність полягає в одночасному приготуванні двох сумішей. Тому починайте варити з апельсинового шару, а через 4 хвилини починайте готувати вершковий. Крохмаль тут потрібен тільки кукурудзяний, інший не підійде. А ось апельсиновий сік можна замінити на будь-який жовтий сік. Якщо раптом білий шар схопився і не пропускає всередину жовтий шар, акуратно зробіть поглиблення, за допомогою ложки, розширюючи по колу. Смачного!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершки 15% - 200 мілілітрів
- Крохмаль кукурудзяний - 76 грам
- Цукор - 100 грам
- Сік апельсиновий - 500 мілілітрів
- Ванілін - За смаком
- Кокосова стружка - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У сотейнику з'єднайте сік, половину цукру і половину крохмалю. Перемішайте.
Варіть, весь час помішуючи, на середньому вогні протягом 6 хвилин до загустіння.
Змішайте молоко, вершки, цукор, що залишився і крохмаль.
Варіть, весь час помішуючи, на середньому вогні протягом 3 хвилин до загустіння. Перекладіть у форму.
Вилийте в середину білого шару апельсинову масу. Чи не перемішуйте.
Остудіть. Поставте в холодильник на дві години. Вийміть, перевернув чашу с десертом на тарелку. Посипте кокосовою стружкою.
Смачного!