Стейк зі страуса
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо страуса неймовірно корисне, смачне і соковите. А готується воно дуже легко і швидко. Звичайно, такі страви, як правило, подаються тільки по особливих випадках. Але знати, як готувати, потрібно.
Страусине м'ясо саме по собі пісне, низькокалорійне і дуже корисне при різних дієтах. Смажити його довго не можна, інакше воно стане сухим і несмачним. Тому воно прекрасно підходить для готування на сковороді-гриль. Стейки з страусиного м'яса за смаком нагадують молоду ніжну яловичину. Найголовніше при смаженні проколоти м'ясо, якщо соки залишаться всередині шматка - м'ясо буде ніжним і соковитим. Рецепт приготування стейка з страуса простий, часу на готування піде зовсім небагато. Але будьте дуже обережні: смажиться стейк на дуже гарячій сковороді.
- Страусине м'ясо - 600 грам
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
- Морська сіль - 2 щіпки
- Насіння koriandra - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
М'ясо необхідно помити і нарізати на шматки товщиною приблизно 2 см.
Замаринуйте м'ясо в соєвому соусі з сіллю, меленим перцем і коріандром. Насіння коріандру можна подрібнити качалкою, а ще можна в маринад додати буквально крапельку бальзамічного оцту. Залиште м'ясо хвилин на 15-20.
Добре розігрійте сковороду-гриль з маслом, обсмажити на сильному вогні з обох сторін шматки м'яса до рум'яної скоринки, а потім, зменшивши вогонь під сковородою, довести до готовності (по 3-4 хвилини з кожного боку).