Десерт «домовик»
(покроковий рецепт з фото)
Ласуни і любителі шоколадних десертів гідно оцінять рецепт смачної випічки, як приготувати десерт «Брауні». Є безліч його варіацій, проте, ця одна з найкращих.
Брауні - це один з найкращих десертів, зроблених з шоколаду. Для нього краще використовувати чорний шоколад з вмістом какао не менше 72%. Взагалі чим більше какао, тим краще. Цей десерт дуже простий і смачний, його подають після охолодження з чашкою кави або з молоком.
- Борошно - 130 грам
- Чорний шоколад - 60 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Курячі жовтки - 2 штуки
- Какао - 65 грам
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Молоко - 1/4 склянки
- Яйця - 1 штука
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
1. Обов'язково просійте борошно в миску. Увімкніть духовку і розігрійте до 180 градусів.
2. У миску до пшеничного борошна додайте какао-порошок і дрібку солі, розмішайте все гарненько.
3. Плитку чорного шоколаду розламати на невеликі шматочки.
4. Викладіть шоколад в миску, а до нього додайте вершкове масло.
5. Розтопіть суміш на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не перегрів її.
6. Всипте цукровий пісок в миску до розтопленого шоколаду, розмішайте.
7. Коли шоколадна суміш трохи охолола, введіть курячі яйця і жовтки, а також молоко і ванільну есенцію.
8. Гарненько змішайте шоколадну масу, введіть її в суміш сухих інгредієнтів.
9. За допомогою віночка або електричного міксера змішайте все вміст миски.
10. Форму для випічки змастіть вершковим маслом або застеліть пергаментом, вилийте в неї приготоване тісто.
11. Запікайте близько 20 хвилин, потім перевірте готовність зубочисткою, розріжте десерт на шматочки.
12. Перед подачею остудіть десерт, потім насолоджуйтеся їм.