Деруни
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт деруни - приготування домашніх дерунів (деруни). Виходить дуже смачно!
Деруни - картопляні оладки (млинці), дуже популярні на Україні і в Росії. Традиційно Деруни подаються відразу після приготування (гарячими), зі сметаною, вершковим маслом.
Перша згадка про деруни відноситься до 1830 році (в Вона Шитлера) і з'явилися вони під впливом німецької кухні. Цієї страви є і інші назви: Kakorki - в Росії; пляцки - в Польщі.
- Картопля - 5 штук (середніх)
- Цибулина - 4 штуки
- Яйце - 1 штука
- Мука - 2-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 штука (за смаком)
- Рослинна олія - 1 штука
Складові
Чистимо картоплю і цибулю.
Візьміть велику миску і натріть туди цибулю.
Трьом картопля на крупній тертці, додамо яйце і сіль за смаком.
Змішати всі і додати борошна:
Змішати.
Налийте в сковороду 2-3 столові ложки олії. У нагріту олію кладемо лопаткою картопляну суміш.
Обсмажуємо з кожного боку.
Подаємо гарячими з Вашим улюбленим соусом.