Рецепт Деруни фото

Деруни
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 4
Час приготування: 15 хв.

Рецепт деруни - приготування домашніх дерунів (деруни). Виходить дуже смачно!

Опис приготування:

Деруни - картопляні оладки (млинці), дуже популярні на Україні і в Росії. Традиційно Деруни подаються відразу після приготування (гарячими), зі сметаною, вершковим маслом.

Перша згадка про деруни відноситься до 1830 році (в Вона Шитлера) і з'явилися вони під впливом німецької кухні. Цієї страви є і інші назви: Kakorki - в Росії; пляцки - в Польщі.

  • Картопля - 5 штук (середніх)
  • Цибулина - 4 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Мука - 2-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 штука (за смаком)
  • Рослинна олія - 1 штука
деруни - фото крок 1
Складові
деруни - фото крок 2
Чистимо картоплю і цибулю.
деруни - фото крок 3
Візьміть велику миску і натріть туди цибулю.
деруни - фото крок 4
Трьом картопля на крупній тертці, додамо яйце і сіль за смаком.
деруни - фото крок 5
Змішати всі і додати борошна:
деруни - фото крок 6
Змішати.
деруни - фото крок 7
Налийте в сковороду 2-3 столові ложки олії. У нагріту олію кладемо лопаткою картопляну суміш.
деруни - фото крок 8
Обсмажуємо з кожного боку.
деруни - фото крок 9
Подаємо гарячими з Вашим улюбленим соусом.

Схожі рецепти