Cир ольтермані в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Ольтермани - вершковий сир родом з Фінляндії, приготований на основі найбільш екологічно чистих продуктів. Ми ж, приготуємо його в домашніх умовах, але від того, сир вийде не менш смачним!
Приготуємо сир ольтермані в домашніх умовах. Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти: молоко, вершкове масло, сир, яйця, сіль і сода. Готовий сир виходить дуже ніжним і буквально тане в роті. До речі, сироватку, що залишилася від сирної маси, можна використовувати для випічки млинців. Гарного вам дня!
- Молоко - 1 літр
- Сир - 1 кілограм (сухий, не жирний)
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
Кладемо в молоко сир, доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Після чого, варимо ще 7-8 хвилин.
Відкидаємо масу на друшляк, попередньо застеливши його марлею. Даємо "піти" рідини.
В окрему ємність перекладаємо стекла сир. Додаємо яйця, сіль, масло і соду. Перемішуємо все руками, до однорідності.
Ставимо ємність на середній вогонь, помішувати і повністю розплавляємо. На все піде до 10 хвилин. Якщо маса відстає від стінок - сир готовий! Перекладаємо сирну масу в велике блюдо, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 2-3 годину.
Готово! Смачного!