Cир з сиру в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Домашній сир - це непередаване задоволення і на 100% якісний продукт! Смак сиру не можна передати словами, його потрібно приготувати і просто спробувати! Рекомендую Вам ознайомиться з рецептом.
Перед вами - простий рецепт приготування сиру з сиру в домашніх умовах. Такий домашній сир готували ще наші дідусі і бабусі. Сир, приготований на основі сиру, має приємну консистенцію і неперевершений аромат. Ідеальна закуска на святковий стіл!
- Сир - 500 грам
- Молоко - 0, 5 L
- Жовток - 1 штука
- Вершкове масло - 70 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Молоко вливаємо в каструлю і ставимо на вогонь і кип'ятимо. Додаємо сир, перемішуємо і варимо на повільному вогні 4-5 хвилин, щоб відокремилася сироватка.
Мокрою марлею застилає друшляк, переливаємо сирну масу. Даємо стекти сироватці і зав'язуємо марлю. Можна її підвісити, щоб стекла вся рідина.
У мисці збийте жовток, м'яке вершкове масло, соду і сіль.
Рідина скла? Перекладаємо сир в миску, все ретельно перемішуємо.
Кип'ятимо воду у великій каструлі, а зверху поміщаємо каструлю з сиром. Варимо сирну масу 6-7 хвилин, помішуючи.
Перекладаємо сир в форму змащену маслом, зверху кладемо прес і ставимо в холодильник на 3 годину.
Витягуємо сир з форми і насолоджуємося! Смачного!