Рецепт Cир сулугуні в домашніх умовах фото

Cир сулугуні в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Молочні продукти , Сир , Молоко
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Добре - розсолу грузинський сир, який користується величезною популярністю в усьому світі! Пропоную приготувати його в домашніх умовах, виходить помірно солоний і злегка пористий, смачний сир.

Опис приготування:

До вашої уваги - простий рецепт приготування сиру сулугуні в домашніх умовах. Молоко вариться з сиром, потім сироватка проціджують. У сирну масу додаються яйця, сіль і масло. Ще трохи варимо, потім даємо охолонути і перекладаємо майбутній сир у форму. Кладемо в холодильник на 2-3 години для повного застигання. Готовий сир нічим не поступається"магазинному" сулугуні. Хай щастить!

  • Молоко - 1 літр
  • Сир - 1 кілограм
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
Cир сулугуні в домашніх умовах - фото крок 1
Кип'ятимо молоко, додаємо в нього сир. Варимо, помішуючи.
Cир сулугуні в домашніх умовах - фото крок 2
На каструлю кладемо сито і марлю, проціджуємо масу.
Cир сулугуні в домашніх умовах - фото крок 3
Коли сироватка стече, перекладаємо сирну масу в іншу каструлю, додаємо яйця, м'яке масло і сіль. Перемішуємо і ставимо на вогонь на 10-15 хвилин.
Cир сулугуні в домашніх умовах - фото крок 4
Глибоку форму змащуємо вершковим маслом, викладаємо в неї сирну масу. Остудити і переставити в холодильник на 2-3 годину.
Cир сулугуні в домашніх умовах - фото крок 5
Потім дістаємо сир з холодильника, перевертаємо форму і акуратно витягаємо сир.
Cир сулугуні в домашніх умовах - фото крок 6
Сир готовий! Смачного!

Схожі рецепти