Cир сулугуні в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Добре - розсолу грузинський сир, який користується величезною популярністю в усьому світі! Пропоную приготувати його в домашніх умовах, виходить помірно солоний і злегка пористий, смачний сир.
До вашої уваги - простий рецепт приготування сиру сулугуні в домашніх умовах. Молоко вариться з сиром, потім сироватка проціджують. У сирну масу додаються яйця, сіль і масло. Ще трохи варимо, потім даємо охолонути і перекладаємо майбутній сир у форму. Кладемо в холодильник на 2-3 години для повного застигання. Готовий сир нічим не поступається "магазинному" сулугуні. Хай щастить!
- Молоко - 1 літр
- Сир - 1 кілограм
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
Кип'ятимо молоко, додаємо в нього сир. Варимо, помішуючи.
На каструлю кладемо сито і марлю, проціджуємо масу.
Коли сироватка стече, перекладаємо сирну масу в іншу каструлю, додаємо яйця, м'яке масло і сіль. Перемішуємо і ставимо на вогонь на 10-15 хвилин.
Глибоку форму змащуємо вершковим маслом, викладаємо в неї сирну масу. Остудити і переставити в холодильник на 2-3 годину.
Потім дістаємо сир з холодильника, перевертаємо форму і акуратно витягаємо сир.
Сир готовий! Смачного!