Рецепт Цільнозерновий хліб фото

Цільнозерновий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Дріжджове тісто , Цільнозернове борошно
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рекомендую приготувати дуже смачний і корисний хлібець з цільнозерновий борошна. Він значно покращує травлення, впливає на обмінні процеси в організмі, насичує організм енергією на цілий день.

Опис приготування:

Пропоную вам на замітку рецепт, як приготувати цільнозерновий хліб. Сама процедура дуже проста, а в результаті ви отримаєте дуже смачний і корисний хлібець, який принесе користь вашому організму і яким ви без побоювання зможете годувати своїх дітей. Верх хліба перед випічкою можна змастити молоком або посипати кунжутом, зробити надрізи, прикрасити за настроєм.

  • Борошно пшеничне цільнозернових - 500 грам
  • Дріжджі сухі - 5 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Тепла кип'ячена вода - 300 мілілітрів
1
У теплу воду додайте цукор, 1 ст. L. Борошна і дріжджі. Залиште в теплому місці на 5-7 хвилин, щоб дріжджі прореагували.
2
У великій мисці борошно змішайте з сіллю. Влийте в них дріжджі і замісити тісто.
3
Додайте в тісто рослинне масло. Поставте в тепле місце підніматися.
4
Через 1-1, 5 години тісто обомніте і перекладіть в змащену олією форму.
5
Духовку розігрійте до максимальної температури і випікайте хліб 10 хвилин, потім зменшите температуру до 200 градусів і печіть ще 20 хвилин.
6
Готовий хліб вийміть з духовки і прикрийте рушником.
7
Смачного!

Схожі рецепти