Цільнозерновий хліб в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Одного разу мене підвела моя хлібопічка і мені довелося шукати варіант випічки хліба. Виручила мультиварка. Після я спеціально стала практикувати випічку хліба в цій "чудо каструльці" . Ділюся рецептом!
Зазначена кількість інгредієнтів розраховане на невелику мультиварку, об'ємом 2 L. Тому, якщо вам потрібна буханочка побільше, збільште кількість інгредієнтів.
- Борошно цільнозернове - 200 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Дріжджі - 12 грам (пресовані)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Молоко - 50 мілілітрів
- Вода - 60 мілілітрів
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Мед - 1 Чайна ложка (з гіркою)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У чаші змішайте воду і молоко. Додайте мед і розмішайте.
Додайте цукор, сіль, дріжджі і ретельно розмішайте. Включіть в мультиварці режим "підігрів" .
Просійте через сито, в дріжджову суміш, обидва види борошна. Замісити тісто.
Під час замісу додайте рослинне масло.
Коли тісто стане однорідним грудкою, НЕ липнуче до рук, заміс закінчите.