Чорничний пиріг з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне і дуже смачні ласощі - чорничний пиріг з шоколадом за класичним рецептом. Якщо ви любите бісквіти з просоченням, шоколадом і ягодами, то цей рецепт - то, що потрібно!
Якщо ви хочете приготувати чорничний пиріг з шоколадом на швидку руку, можете зробити пісочне тісто, викласти його в форму з високими бортами, зробити стінки з тіста і викласти чорничний джем у вигляді начинки. Пиріг вийде відкритим, а після запікання полийте його розтопленим шоколадом і прикрасьте фруктами. Даний же рецепт передбачає собою приготування шоколадно-чорничного торта з кремом з маскарпоне і чорничним джемом. Цей рецепт простий, а результат ваших старань здивує навіть примхливих ласунів і побалує нежданих гостей.
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 450 грам
- Яйця - 3 штуки
- Кефір - 250 грам
- Шоколад - 250 грам
- Вершки - 350 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1 За смаком
- Чорниця - 300 грам
- Маскарпоне - 250 грам
- Пекарський порошок - 100 грам
- Какао - 150 грам
1. Для початку потрібно змішати какао, цукор і пекарський порошок, щоб вийшло стан пудри.
2. В окремому посуді змішайте яйця з цукром. Збивайте масу міксером на повній швидкості близько 5 хвилин.
3. Поступово вводите кефір кімнатної температури і продовжуйте збивати.
4. Змішуємо обидві суміші і продовжуємо збивати. Тепер заливаємо отриману масу в форму для запікання і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин. Вогонь трохи зменшуємо (до 180 градусів) і запікаємо корж до готовності. Тим часом потрібно розтопити шоколад. Чорний або молочний - на ваш смак, але для цього торта буде смачніше молочний. Я зазвичай беру плитку готового молочного шоколаду, розламують його і розтоплюю на водяній бані.