Рецепт Чорничний пиріг з шоколадом фото

Чорничний пиріг з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Вершки , Шоколад , Чорниця
Дієтичне харчування
Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги , Торти
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Незвичайне і дуже смачні ласощі - чорничний пиріг з шоколадом за класичним рецептом. Якщо ви любите бісквіти з просоченням, шоколадом і ягодами, то цей рецепт - то, що потрібно!

Опис приготування:

Якщо ви хочете приготувати чорничний пиріг з шоколадом на швидку руку, можете зробити пісочне тісто, викласти його в форму з високими бортами, зробити стінки з тіста і викласти чорничний джем у вигляді начинки. Пиріг вийде відкритим, а після запікання полийте його розтопленим шоколадом і прикрасьте фруктами. Даний же рецепт передбачає собою приготування шоколадно-чорничного торта з кремом з маскарпоне і чорничним джемом. Цей рецепт простий, а результат ваших старань здивує навіть примхливих ласунів і побалує нежданих гостей.

  • Борошно - 300 грам
  • Цукор - 450 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Кефір - 250 грам
  • Шоколад - 250 грам
  • Вершки - 350 мілілітрів
  • Ванільний цукор - 1 За смаком
  • Чорниця - 300 грам
  • Маскарпоне - 250 грам
  • Пекарський порошок - 100 грам
  • Какао - 150 грам
чорничний пиріг з шоколадом - фото крок 1
1. Для початку потрібно змішати какао, цукор і пекарський порошок, щоб вийшло стан пудри.
чорничний пиріг з шоколадом - фото крок 2
2. В окремому посуді змішайте яйця з цукром. Збивайте масу міксером на повній швидкості близько 5 хвилин.
чорничний пиріг з шоколадом - фото крок 3
3. Поступово вводите кефір кімнатної температури і продовжуйте збивати.
чорничний пиріг з шоколадом - фото крок 4
4. Змішуємо обидві суміші і продовжуємо збивати. Тепер заливаємо отриману масу в форму для запікання і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин. Вогонь трохи зменшуємо (до 180 градусів) і запікаємо корж до готовності. Тим часом потрібно розтопити шоколад. Чорний або молочний - на ваш смак, але для цього торта буде смачніше молочний. Я зазвичай беру плитку готового молочного шоколаду, розламують його і розтоплюю на водяній бані.
чорничний пиріг з шоколадом - фото крок 5
5. Коли бісквіт буде готовий, даємо йому трохи постояти ("охолонути" ), після чого за допомогою нитки або гострого ножа розрізаємо на дві-три частини. Краще розрізати на три частини, щоб як слід просочити торт і промазати один з коржів кремом з маскарпоне.
чорничний пиріг з шоколадом - фото крок 6
6. Поки бісквіт охолоджується, зробимо ще один крем з маскарпоне: збиваємо сир зі склянкою цукру до стану пишної маси. Коли наші коржі трохи охолонуть, починаємо їх промащувати кремом і сиропом. Нижній шар промазуємо чорничним джемом, середній шар - кремом з маскарпоне і третій рівень змащуємо розтопленим шоколадом. Боки торта також потрібно промазати шоколадом.
чорничний пиріг з шоколадом - фото крок 7
7. Відправляємо наш торт в холодильник на кілька годин до повного застигання крему і просочування.

Схожі рецепти