Чорничний лимонад
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий і барвистий освіжаючий напій із задоволенням вип'ють в літню спеку ваші близькі та друзі, якщо ви подасте його в охолодженому вигляді з кубиками льоду. Лимонад з чорниці дуже корисний і смачний.
При приготуванні охолоджуючого напою, міксуйте ягоди чорниці з медом або цукром, сиропом, отбензініванія, пюріруем їх в блендері. Ягоди подарують рідини свій смак і колір, наситять її корисними вітамінами і мікроелементами. Найкраще додавати в лимонад вже охолоджену воду, з газом або без - по бажанню, щоб відразу ж можна було подати напій на дегустацію.
- Чорниця - 200 грам
- Лимон - 1 штука
- Вода - 700 мілілітрів (мінеральна або солодка)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Лід - 6-7 штук
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Ягоди чорниці промийте в воді, видаліть зайвий сміття: стебельки, листочки.
Пересипьте ягоди в чашу блендера. Обшпарте лимон окропом, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Потім наріжте половину плода скибочками і додайте в чашу блендера.
Всипте цукровий пісок або замініть його медом. Додайте кубики льоду, залишаючи трохи льоду для подачі.
Влийте мінеральну воду без газу або з газом, відфільтровану або солодку.
Подрібніть все в чаші блендера протягом 3-4 хвилин, щоб ягоди віддали лимонаду свій колір, смак, а лимонні скибочки подрібнилися разом з шкіркою.
Процідіть приготований напій крізь ситечко, макуха видаліть - він вам більше не потрібно. З нього можна приготувати ароматний чай, заливши його окропом. Сам лимонад помістіть в холодильник на 30-40 хвилин до повного охолодження, якщо не використали охолоджену воду.
Через зазначений час розлийте чорничний лимонад в чашки, склянки або коктейльні банки, додайте лід.
Запрошуйте рідних на дегустацію!