Рецепт Чіабатта в духовці фото

Чіабатта в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Хліб

Цей ароматний і повітряний хліб з великими дірочками в білому м'якушці ви не переплутати ні з чим, адже чіабатта недарма стала найпопулярнішою італійської випічкою, давайте і ми її приготуємо.

В італійської національної кухні випічці завжди приділялася особлива увага, напевно, тому вона завжди виходить така смачна і дуже ароматна. Рецепт приготування чіабатти в духовці, про який хочу розповісти я, вельми простий, але зажадає від вас терпіння і значних витрат часу, так як тісто необхідно расстаіваться досить довго. Але якщо ви є справжнім поціновувачем випічки, знати його, що всі ці зусилля не марні, адже тільки таким способом ми приготуємо дійсно смачну чіабатту, повітряну і пористу всередині. В іншому в цьому рецепті приготування чіабатти в духовці немає нічого складного, так що приготувати цей хлібець не складе для вас особливих зусиль.

  • Борошно пшеничне - 420 грам(400 г - в тісто, 20 г - на посипання )
  • Вода - 320-350 мілілітрів
  • Дріжджі швидкодіючі - 1 грам
  • Сіль морська - 1 Чайна ложка
чіабатта в духовці - фото крок 1
У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо дріжджі і сіль, перемішуємо. Вливаємо воду.
чіабатта в духовці - фото крок 2
Перемішуємо все до однорідного стану. Тісто має вийти м'яким і липким, але це абсолютно нормально.
чіабатта в духовці - фото крок 3
Тепер миску з тестом необхідно накрити харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на 12-15 годин.
чіабатта в духовці - фото крок 4
Коли тісто гарненько расстоя, ми посипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо тісто на неї.
чіабатта в духовці - фото крок 5
Розминаємо його руками в прямокутник, потім складаємо краї один на одного, потім знову розминаємо його, знову складаємо. Тепер накриваємо майбутню чіабатту рушником і залишаємо на годинку.
чіабатта в духовці - фото крок 6
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Для правильного приготування чіабатти необхідно, щоб в духовці був пар, тому ви або поставте невелику каструльку з водою на нижній рівень, або налийте в духовку трохи води. Випікати чіабатту слід 30-40 хвилин до коричневої скоринки. Коли чіабатта буде готова, викладаємо її на решітку і залишаємо на деякий час, щоб вона охолола, потім нарізаємо на скибочки. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти