Чергувати
(покроковий рецепт з фото)
Балмуш готують з кукурудзяної крупи на молоці, до готового блюда додають терту бринзу і сметану. Ця страва румунської кухні трохи нагадує мамалигу, але м'якше і ніжніше за смаком.
Балмуш готують на молоці, тому виходить ніжний смак. Бринза надає пікантний смак і аромат страви. Балмуш прийнято подавати зі сметаною, в поєднанні з солоною бринзою виходить дуже смачно.
- Зерно зернових - 300 грам
- Молоко - 1 літр
- Бринза - 200 грам
- Крем - 400 мілілітрів
- Сіль - За смаком

Підготуємо інгредієнти.

У каструлю наливаємо молоко і нагріваємо.

Кукурудзяну крупу додаємо в молоко. Варимо на малому вогні, періодично помішуючи.

Каша поступово стає густішим. Готуємо 20-40 хвилин. Крупа дрібного помелу готова через 20 хвилин, чим більше помел, тим довше потрібно готувати.

Гарячий Балмуш викладаємо в порційні тарілки.

Посипаємо тертою бринзою.

Балмуш подаємо зі сметаною. По бажанню, можна додати трохи чорного перцю або часник. Смачного!