Рецепт Чергувати фото

Чергувати
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Крупи
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Каші

Балмуш готують з кукурудзяної крупи на молоці, до готового блюда додають терту бринзу і сметану. Ця страва румунської кухні трохи нагадує мамалигу, але м'якше і ніжніше за смаком.

Балмуш готують на молоці, тому виходить ніжний смак. Бринза надає пікантний смак і аромат страви. Балмуш прийнято подавати зі сметаною, в поєднанні з солоною бринзою виходить дуже смачно.

  • Зерно зернових - 300 грам
  • Молоко - 1 літр
  • Бринза - 200 грам
  • Крем - 400 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
чергувати - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
чергувати - фото крок 2
У каструлю наливаємо молоко і нагріваємо.
чергувати - фото крок 3
Кукурудзяну крупу додаємо в молоко. Варимо на малому вогні, періодично помішуючи.
чергувати - фото крок 4
Каша поступово стає густішим. Готуємо 20-40 хвилин. Крупа дрібного помелу готова через 20 хвилин, чим більше помел, тим довше потрібно готувати.
чергувати - фото крок 5
Гарячий Балмуш викладаємо в порційні тарілки.
чергувати - фото крок 6
Посипаємо тертою бринзою.
чергувати - фото крок 7
Балмуш подаємо зі сметаною. По бажанню, можна додати трохи чорного перцю або часник. Смачного!

Схожі рецепти