Черемховий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Черемуха - дуже ароматна ягода, з якої можна зробити неймовірно пахне і дуже смачний черемховий пиріг. Пиріг з черемхи виходить ніжним і запашним, відмінно підходить до чаю або кави.
Не всі знають, що з черемхи можна пекти дуже смачні пироги. А даремно. Пиріг з черемхи пахне так, що це словами передати неможливо - ягода і так дуже ароматна, а коли ще й з духовки… черемховий пиріг - ніжний і запашний, особливо якщо додавати в нього свіжі ягоди черемхи. Це прекрасний десерт для сімейного чаювання. Удачі в приготуванні!
- Молоко - 350 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 70 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 130 грам
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Черемуха - 100 грам
- Сир - 175 грам
- Вершки жирні - 150 грам
250 мл теплого молока, 3 столові ложки цукру і сухі дріжджі змішуємо у великій посудині, акуратно перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин.
За допомогою віночка змішуємо 70г розтопленого вершкового масла, борошно, одне яйце, ванільний цукор. Змішуємо з опарою, яку ми замісили на самому початку. Накриваємо кухонним рушником і хвилин на 50 залишаємо - тісто має підрости.
Починаємо готувати начинку. Промиту черемху заливаємо 100 мл гарячого молока, варимо на повільному вогні 3 хвилини. Знімаємо з вогню і даємо постояти 10 хвилин. Потім додаємо одне яйце, вершковий сир, і добре збити віночком до однорідності.
Беремо форму для випікання, викладаємо туди наше тісто. Формуємо бортики по краях тесту. Наверх наливаємо начинку. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трошки охолонути.
Вершки збиваємо вінчиком з цукром, що залишився.
Зверху заливаємо готовий пиріг збитими вершками. Готово