Рецепт Черемховий кекс фото

Черемховий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 25 хв.

Смачний, ароматний кекс з черемхової борошна. Виходить м'яка і ніжна випічка, аромати якої скличуть всіх до столу. Спробуйте і ви зробити десерт за рецептом, як приготувати черемховий кекс.

Опис приготування:

Якщо у вас є спеціальна форма, скористайтеся ним, або запікайте кекс в рознімної формі, в сковороді. Черемхова борошно робиться з висушених ягід черемхи, її комбінують зі звичайною пшеничного або житнього. Кекс вийде м'який, ніжний, НЕ буде сухою. А його аромат вас точно зачарує!

  • Пшеничне борошно - 100 грам
  • Черемхова борошно - 100 грам
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Коньяк - 30 мілілітрів
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Ізюм - 50 грам
черемховий кекс - фото крок 1
1. Яйця і олія заздалегідь дістаньте з холодильника. Ізюм промийте, потім викладіть в миску і влийте коньяк, залиште на 15 хвилин. Просійте пшеничну муку.
черемховий кекс - фото крок 2
2. У миску викладіть вершкове масло, додайте цукровий пісок і збийте, додайте по одному яйцю, гарненько перемішуючи після кожного. Додайте родзинки, обидва види борошна і розпушувач, гарненько перемішайте.
черемховий кекс - фото крок 3
3. Перекладіть тісто в форму для запікання, розрівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Прикрасьте кекс цукровою пудрою і подавайте після охолодження.

Схожі рецепти