Черемховий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, ароматний кекс з черемхової борошна. Виходить м'яка і ніжна випічка, аромати якої скличуть всіх до столу. Спробуйте і ви зробити десерт за рецептом, як приготувати черемховий кекс.
Якщо у вас є спеціальна форма, скористайтеся ним, або запікайте кекс в рознімної формі, в сковороді. Черемхова борошно робиться з висушених ягід черемхи, її комбінують зі звичайною пшеничного або житнього. Кекс вийде м'який, ніжний, НЕ буде сухою. А його аромат вас точно зачарує!
- Пшеничне борошно - 100 грам
- Черемхова борошно - 100 грам
- Цукровий пісок - 100 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйця - 4 штуки
- Коньяк - 30 мілілітрів
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ізюм - 50 грам
1. Яйця і олія заздалегідь дістаньте з холодильника. Ізюм промийте, потім викладіть в миску і влийте коньяк, залиште на 15 хвилин. Просійте пшеничну муку.
2. У миску викладіть вершкове масло, додайте цукровий пісок і збийте, додайте по одному яйцю, гарненько перемішуючи після кожного. Додайте родзинки, обидва види борошна і розпушувач, гарненько перемішайте.
3. Перекладіть тісто в форму для запікання, розрівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Прикрасьте кекс цукровою пудрою і подавайте після охолодження.