Чебуреки з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Смачні чебуреки з соковитою начинкою із зелені урізноманітнюють дні посту і не тільки. Прекрасне доповнення до шашлику і інших страв з м'яса.
Одна зі страв національної кавказької кухні, яке дуже популярно в кожній родині. З чим їх тільки не готують - з різним м'ясом, з картоплею, капустою і сиром. Пропоную вам простий рецепт чебуреків з зеленню. Хрустке тісто, соковита і ароматна начинка зі свіжої зелені багатьом припадуть до смаку такі чебуреки. Зелень для начинки можна підбирати по своєму смаку. Також в начинку можна додати сир. Експериментуйте і шукайте свій варіант. Чи не втрачаємо часу і беремося готувати.
- Борошно - 500 грам
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Горілка - 100 грам
- Зелень - 500 грам (кріп, петрушка, щавель, шпинат, листя салату)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Рослинна олія для смаження - 100 мілілітрів
Змішати борошно з сіллю, додати холодної води, змішаної з горілкою і замісити круте тісто. Поставити на пів години в холодильник.
Зелень вимити, промокнути рушником і порізати. Додати одну-дві щіпки солі і чорного перцю. Якщо ви робите начинку зі щавлем і шпинатом -слегка пригасити. Якщо з кропом і петрушкою - досить буде злегка пом'яти зелень.
Поділити тісто на 12-14 шматочків і кожну розкачати в тонкий корж. Розкласти начинку.
Зліпити чебуреки, добре защипати краю.
Смажити чебуреки на рослинному маслі на розігрітій сковорідці з обох сторін.