Чебуреки з вафельних коржів
(покроковий рецепт з фото)
Найледачіший рецепт приготування рум'яних чебуреків - з вафельних коржів. При цьому страва виходить шалено смачне і дуже соковите. Головне зробити правильний фарш, не забувши ріпчасту цибулю і спеції.
Ароматні і апетитні чебуреки можна приготувати і без замішування тіста зі звичайних вафельних коржів для торта. Блюдо вийде смачним, рідні з задоволенням продегустують його і попросять добавки. А головне - воно буде готове буквально за 15-20 хвилин!
- Фарш м'ясний - 350 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Коржі вафельні - 4 штуки (великі, для торта)
- Куряче яйце - 2-4 штук (в залежності від величини)
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Очистіть цибулину від лушпиння, промийте у воді і наріжте дрібними кубиками. Додайте нарізку в м'ясний фарш разом з сіллю і меленим чорним перцем. Ретельно перемішайте.
Вбийте курячі яйця в глибоку широку тарілку, всипте дрібку солі і все збийте.
Половиною фаршу обмажте вафельний корж. Саме обмажте, щоб фаршу було - мінімальна кількість, інакше він не прожарітся всередині.
Накрийте другим коржем і злегка притисніть. Відставте в сторону. Повапните ще один корж половиною фаршу. Накрийте четвертим коржем і притисніть. Залиште на 5 хвилин. Потім помістіть одну заготовку на іншу і розріжте обидві їх навпіл, отримуючи заготовки чебуреків. Для 5 хвилин коржі просочаться і легше розріжуть, а не поламаються на частини.
Прогрійте на сковороді рослинне масло. Кожну заготовку умочіть в суміш збитих яєць з кожної сторони.
Викладіть на сковороду, зменшіть нагрів до помірного і обсмажте чебуреки по 2-3 хвилини з кожного боку.
Потім викладіть готову страву на тарілку і подайте до столу гарячим. Можна доповнити чебуреки сметаною будь-якої жирності.