Canaxi
(покроковий рецепт з фото)
Canaxi - традиційне грузинське блюдо з баранини з овочами. Рецептів приготування існує безліч, і одним з них хочу з вами поділитися.
Canaxi - багатьом відоме блюдо грузинської національної кухні, яке з якоїсь причини було дуже популярним в радянських їдальнях. Правда то, що готували в їдальнях, на даний блюдо чанахи схоже не дуже. Справжні знавці грузинської кухні напевно оскаржать автентичність і мого рецепту, однак він у всякому разі дуже близький до того, що грузини називають чанахи Удачі!
- Баранина - 1, 5 кілограма
- Kurdyuk - 100 грам
- Баклажани - 200 грам
- Червона цибуля - 150 грам
- Помідори - 200 грам
- Картопля - 300 грам
- Перець солодкий - 150 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Пучок кінзи - 1 штука
- Пучок петрушки - 1 штука
- Пучок базиліка - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
Починається все з ось цих інгредієнтів.
Курдюк нарізаємо на невеликі шматочки.
Беремо глибокий казан, на дно кладемо курдюк.
Зверху укладаємо досить великими шматками нарізану баранину.
Зверху на м'ясо кладемо нарізані досить великими кубиками баклажани.
Солимо, перчимо і викладаємо наверх шар крупно нарізаних помідорів.
Далі в каструлю йде крупно нарізаний перець.
Далі - цибуля (дрібно різати не треба, тут вся нарізка вельми велика).
Нарешті, укладаємо в каструлю кубиками нарізану картоплю, зелень і часник (целиком зубчики). Ще раз все солимо і перчимо до смаку.
Виходить ось така симпатична каструлька. Наливаємо в неї трохи олії і водички.
Накриваємо каструлю кришкою, ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого готуємо на середньому вогні трохи більше години - близько 1 годин 10 хвилин.
Подаємо гарячим. Смачного!