Суп «Canaxi» класичний
(покроковий рецепт з фото)
"Chanahi" - одне з яскравих представників грузинської кухні. Якщо ви ніколи не стикалися з цією стравою, то поділюся з вами класичним рецептом його приготування. Приступимо!
Як завжди, відмінне поєднання баранини з овочами і спеціями. Цей густий і ситний суп з насиченим пряним смаком нікого не залишить байдужим. У цій страві ви можете експериментувати зі спеціями, додаючи свої улюблені трави і приправи.
- Баранина - 800 грам
- Помідори - 500 грам
- Цибуля - 200 грам
- Баклажан - 6 штук
- Картопля - 2 штуки
- Часник - 1 штука
- Базилік - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Для початку підготуйте посуд, в якій будете готувати чанахи. Найкраще готувати цей суп порційно в глиняних горщиках. Але якщо у вас немає такої можливості, тоді вам знадобиться жароміцний каструля.
2
Баранину добре помийте і наріжте на дрібні шматки. Приправте м'ясо спеціями. Викладіть шматочки баранини на дно горщиків.
3
Баклажани наріжте скибочками або кубиками, як вам більше подобається. Додайте до баклажанів сіль, рубаний часник, дрібно нарізану цибулю, базилік і петрушку. Перемішайте і викладіть поверх м'яса.
4
Зверху покладіть нарізані помідори і картопля. Посипте все зверху сіллю і відправте блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуйте "чанахі" протягом 1, 5 годин. Перед подачею можна посипати страву дрібно нарізаною зеленню.
5
Смачного!