Бурякові котлети в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Корисні бурякові котлетки можна і смажити, і на пару готувати. Хочу вам показати рецепт приготування бурякових котлет в духовці - вони виходять ще більш апетитними, з рум'яною скоринкою і ніжні!
Для приготування бурякових котлет в духовці нам знадобиться одна велика або дві маленьких буряка, твердий сир, парочка цибулин, яйце і манка, щоб фарш не розповзався, а також приправи. Щоб котлети не втратили форму при випіканні, я їх запікаю в силіконової формі.
- Буряк - 100 грам
- Цибуля - 100 грам
- Манька - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Перець червоний - 1 Чайна ложка
- Приправа - 1 Чайна ложка
- Сир - 100 грам

Буряк промийте і почистіть. Натріть її на дрібній тертці або подрібніть в блендері.

Дрібно поріжте цибулю і додайте до буряка.

Сир теж натріть на тертці і відправте в миску до буряка.

Вбийте яйце.

Додайте сметану і манку.
Якщо фарш виходить рідкуватий, додайте ще манки.
Якщо фарш виходить рідкуватий, додайте ще манки.

Замісити фарш, додайте спеції і зелень за смаком (зелень дрібно порубати).

Спробуйте фарш на смак і, за потреби, приправити сіллю.

Можете котлети сформувати самостійно, я для цих цілей використовую дуже зручну силіконову форму.
Відправте їх в розігріту до 200 З духовку на 20 хвилин приблизно.
Відправте їх в розігріту до 200 З духовку на 20 хвилин приблизно.

Готові бурякові котлети в духовці подавати можете зі сметаною, зеленню і свіжими овочами. Смачного!