Бурфи з цільного молока
(покроковий рецепт з фото)
Час від часу хочеться солоденького. Але занадто часто їсти солодке шкідливо. Довго думала, що б таке придумати, щоб не нашкодити фігурі. Ось, як приготувати бурфи з цільного молока.
Burfi - надзвичайне ласощі, оскільки готується воно з звичних нам продуктів, а виходить щось ні з чим не порівнянне! Хоча молоко ми все вживаємо з дитинства, а дехто ще й регулярно, чомусь такий простий десерт знаком далеко не кожному. У Росії взагалі мало хто знає про нього. І це сумно. Адже молоко - надзвичайно корисний продукт. Давайте дізнаємося, як приготувати цю смакоту!
- Молоко - 2 L
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Горіхи - За смаком
Для цього десерту нам знадобиться каструля з товстим дном. Краще, щоб вона була чавунною, оскільки від цього залежить якість бурфи. Наливаємо в каструлю 2 літра молока, кладемо ложку вершкового, або топленого масла. Насипаємо цукор. Ставимо на вогонь.
Тепер не відходимо від плити. Весь процес приготування тісно пов'язаний з вашою присутністю. Потрібно весь час помішувати молоко, щоб воно", не втекло" . Якщо ви коли-небудь варили пряжене молоко, то уявляєте собі, що потрібно робити. Від каструлі не відходимо. Помішуємо дерев'яною ложкою молоко до тієї пори, поки воно не загусне. Коли молоко перетвориться в кашку, помішувати ще старанніше. На повільному вогні 2 літра молока зазвичай перетворюються в густу масу за годину. Уварюємо до повного загустіння.
Після того, як маса загусне в каструлі, перекладаємо її на змащений маслом деко, або на пергаментний папір. Як варіант - використовуйте плівку або пакет. Там уже ми формуємо масу в квадрат або коло. Можна поділити на шматочки і скачати кульки. Поки маса не застигла, прикрашаємо її горішками. Я взяла для цієї мети кешью. Злегка вдавлюємо горіхи в масу, щоб вони прилипли до неї.
Коли молочна маса повністю застигне, можна розрізати її на шматочки і подавати до чаю або кави. Ці ласощі і смачне, і корисне. Ось вже точно - молоко в стислому вигляді!