Булочки з вершковим сиром
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить балувати себе і близьких домашньою випічкою, хочу запропонувати дуже цікавий, нескладний і по-справжньому класний варіант, як приготувати булочки з вершковим сиром і родзинками.
Ці апетитні здобні булочки стануть чудовою ідеєю десерт до чаю для всієї родини. Перед подачею їх можна полити глазур'ю, щоб вони були ще смачніше. В начинку, до речі, крім родзинок можна додати і інші цукати або сухофрукти за смаком. Рекомендую спробувати повторити рецепт на своїй кухні, адже він насправді чудовий і відносно простий.
- Вершкове масло - 75 грам
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 600 грам (приблизно)
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Вершковий сир - 200 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукрова пудра - 75 грам
1. Для початку розтопіть вершкове масло. У глибокій мисці з'єднайте дріжджі, борошно, сіль і цукор. Все перемішайте. Нагрійте трохи молоко і влийте в сухі інгредієнти. Додайте масло і окремо збиті яйця.
2. Замісити однорідне тісто, накрийте плівкою або чистим рушником і залиште підходити в теплому місці.
3. Для приготування начинки збийте вершковий сир до пишності. Відкладіть приблизно половину в сторону. У залишився сир додайте родзинки і перемішайте.
4. Розкачайте тісто тонким шаром. Розподіліть рівним шаром начинку і скачайте щільним рулетом. Наріжте акуратними шматочками. Зручно це робити не ножем, а ниткою.
5. Викладіть булочки в форму, застелену пергаментом. Залиште підходити хвилин на 15-25.
6. Тепер можна відправляти їх розігріту духовку до 180 градусів і випікати до рум'яної.
7. Відкладений раніше вершковий сир збийте з цукровою пудрою до смаку і полийте глазур'ю ще гарячі булочки. Приємного чаювання!