Булочки з кремом «Патісьер»
(покроковий рецепт з фото)
Французька випічка відома у всьому світі. Пропоную доторкнутися до прекрасного і приготувати булочки з кремом "патісьер" . М'які і ніжні, булочки з заварним кремом сподобаються всім.
В даному рецепті описаний повний процес приготування булочок з кремом "патісьер" в домашніх умовах. Можна полегшити завдання, купивши вже готове дріжджове тісто, але ми не шукаємо легких шляхів Готову випічку слід остудити перед тим як подавати на стіл. Дуже смачно їсти булочки з чаєм або з молоком. Хай щастить!
- Молоко тепле - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 35 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2, 5 склянки
- Крем "патісьер" - За смаком (молоко - 300 мл., жовток яєчний - 2 шт., крохмаль - 50 м, цукор - 100 м, ванілін (за смаком).)
Розчиніть дріжджі в теплому молоці.
Змішайте в мисці: розтоплене масло, яйце, цукор, сіль і ванілін. Перемішайте до однорідності.
Засипаємо в молоко з дріжджами 1 склянка борошна, також вливаємо яєчну суміш.
Поступово додайте борошно, що залишилося, замісіть тісто. Перекладіть тісто в тарілку, змащену олією, і поставте в тепле місце на 1 час.
Тісто можна покласти в глибоку тарілку або в каструлю, накрити рушником.
Паралельно готуємо крем "патісьер" . Молоко кип'ятимо з половиною цукру і ваніліном. Жовтки розмішуємо з цукром, що залишився і крохмалем. Відливаємо трохи молока, змішуємо його з жовткова масою, отриману суміш вливаємо в кипляче молоко. Варимо крем до загустіння, постійно помішуючи.
Тісто підійшло. Тепер його потрібно гарненько обмять.
Розділити тісто 9 рівних частин, кожну з яких розгортає в овальну корж. На самий край кладемо 2 ç.l. Крему.
Накриваємо крем верхнім краєм тесту, злегка притискаємо. Нижній край тесту ріжемо смужками.
Загортаємо нижній край на верх булочки.
Застеляємо деко папером для випічки, і розкладаємо на нього булочки (смужками вниз). Змащуємо булочки яйцем і випікаємо в духовці до золотистого кольору при температурі 180 градусів.
Готові булочки посипаємо цукровою пудрою. Смачного!