Булочки «Патісьер»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 14-15
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пухнасті, ароматні, смачні булочки"Патісьер" готуються з заварним кремом під такою ж назвою. Дуже рекомендую спекти.
Опис приготування:
Готуються ці булочки дуже просто. Тісто, можна сказати, класичне здобне дріжджове. Крем"Патісьер" теж легко приготувати. Шоколад кладіть за бажанням, це не обов'язково. Такі булочки не залишать байдужими нікого у вашій родині.
- Молоко - 500 мілілітрів(250 мл в тісто, 250 мл в крем)
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Цукор - 100 грам(60 г в тісто, 40 г в крем)
- Вершкове масло - 60 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 500 грам
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Шоколад - 20 грам
Молоко підігрійте до 35-36 градусів. Викладіть дріжджі і столову ложку цукру, перемішайте. Дайте постояти 10-15 хвилин. Через цей час дріжджі активуються і спіниться.
Вершкове масло розтопіть, трохи охолодіть і додайте в миску з молоком і дріжджами.
Всипте сіль і просіяне борошно.
Замісити м'яке еластичне тісто і поставте його в тепле місце, накривши харчовою плівкою.
Через годину-півтори тісто підійде і буде готове до роботи.
Ну а поки тісто підходить, приготуйте крем"Патісьер" . У мисочку викладіть жовтки.
Додайте цукор і кукурудзяний крохмаль. Наливати 2-3 столові ложки холодного молока.
На плиту поставте каструлю з молоком, доведіть до кипіння і вилийте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Прохолодний крем.
Тісто розкачати в тонкий пласт.
Посипте тертим шоколадом.
Зверху викладіть крем.
Поверніть тісто з кремом рулетом.
Наріжте рулет на шматочки шириною 3-4 см.
Викладіть булочки в форму для випікання з пекарської папером. Дайте їм постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин.
Випікайте в духовці при температурі 175 градусів 35-40 хвилин.
Булочки"Патісьер" готові.
Булочки трохи охолодіть і посипте цукровою пудрою. Але це при бажанні.