Булочки «Патісьер»
(покроковий рецепт з фото)
Пухнасті, ароматні, смачні булочки "патісьер" готуються з заварним кремом під такою ж назвою. Дуже рекомендую спекти.
Готуються ці булочки дуже просто. Тісто, можна сказати, класичне здобне дріжджове. Крем "патісьер" теж легко приготувати. Шоколад кладіть за бажанням, це не обов'язково. Такі булочки не залишать байдужими нікого у вашій родині.
- Молоко - 500 мілілітрів(250 мл в тісто, 250 мл в крем)
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Цукор - 100 грам(60 г в тісто, 40 г в крем)
- Вершкове масло - 60 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 500 грам
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Шоколад - 20 грам
Молоко підігрійте до 35-36 градусів. Викладіть дріжджі і столову ложку цукру, перемішайте. Дайте постояти 10-15 хвилин. Через цей час дріжджі активуються і спіниться.
Вершкове масло розтопіть, трохи охолодіть і додайте в миску з молоком і дріжджами.
Всипте сіль і просіяне борошно.
Замісити м'яке еластичне тісто і поставте його в тепле місце, накривши харчовою плівкою.
Через годину-півтори тісто підійде і буде готове до роботи.
Ну а поки тісто підходить, приготуйте крем "патісьер" . У мисочку викладіть жовтки.
Додайте цукор і кукурудзяний крохмаль. Наливати 2-3 столові ложки холодного молока.
На плиту поставте каструлю з молоком, доведіть до кипіння і вилийте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Прохолодний крем.
Тісто розкачати в тонкий пласт.
Посипте тертим шоколадом.
Зверху викладіть крем.
Поверніть тісто з кремом рулетом.
Наріжте рулет на шматочки шириною 3-4 см.
Викладіть булочки в форму для випікання з пекарської папером. Дайте їм постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин.
Випікайте в духовці при температурі 175 градусів 35-40 хвилин.
Булочки "патісьер" готові.
Булочки трохи охолодіть і посипте цукровою пудрою. Але це при бажанні.