Рецепт Булочки «Патісьер» фото

Булочки «Патісьер»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Здобне дрожевое тісто
На святковий стіл, Пасха
Випічка, Солодке, Булочки

Пухнасті, ароматні, смачні булочки "патісьер" готуються з заварним кремом під такою ж назвою. Дуже рекомендую спекти.

Готуються ці булочки дуже просто. Тісто, можна сказати, класичне здобне дріжджове. Крем "патісьер" теж легко приготувати. Шоколад кладіть за бажанням, це не обов'язково. Такі булочки не залишать байдужими нікого у вашій родині.

  • Молоко - 500 мілілітрів(250 мл в тісто, 250 мл в крем)
  • Дріжджі пресовані - 20 грам
  • Цукор - 100 грам(60 г в тісто, 40 г в крем)
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 500 грам
  • Яєчний жовток - 2 штуки
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Шоколад - 20 грам
булочки
Молоко підігрійте до 35-36 градусів. Викладіть дріжджі і столову ложку цукру, перемішайте. Дайте постояти 10-15 хвилин. Через цей час дріжджі активуються і спіниться.
булочки
Вершкове масло розтопіть, трохи охолодіть і додайте в миску з молоком і дріжджами.
булочки
Всипте сіль і просіяне борошно.
булочки
Замісити м'яке еластичне тісто і поставте його в тепле місце, накривши харчовою плівкою.
булочки
Через годину-півтори тісто підійде і буде готове до роботи.
булочки
Ну а поки тісто підходить, приготуйте крем "патісьер" . У мисочку викладіть жовтки.
булочки
Додайте цукор і кукурудзяний крохмаль. Наливати 2-3 столові ложки холодного молока.
булочки
На плиту поставте каструлю з молоком, доведіть до кипіння і вилийте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Прохолодний крем.
булочки
Тісто розкачати в тонкий пласт.
булочки
Посипте тертим шоколадом.
булочки
Зверху викладіть крем.
булочки
Поверніть тісто з кремом рулетом.
булочки
Наріжте рулет на шматочки шириною 3-4 см.
булочки
Викладіть булочки в форму для випікання з пекарської папером. Дайте їм постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин.
булочки
Випікайте в духовці при температурі 175 градусів 35-40 хвилин.
булочки
Булочки "патісьер" готові.
булочки
Булочки трохи охолодіть і посипте цукровою пудрою. Але це при бажанні.

Схожі рецепти