Слойки з листкового тіста з кремом «Патісьер»
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і неймовірно смачний заварний крем можна використовувати для різних кондитерських виробів. Їм можна прикрасити торт, наповнити тістечка або кошики. Тому пробуйте зробити смачний десерт.
Найскладніше в рецепті, як приготувати слойки з листкового тіста з кремом "патісьер", - це заварний крем. Щоб в ньому не утворилися грудочки, потрібно його помішувати протягом усього процесу. Готові слойки виходять хрусткими, а крем всередині - ніжний, солодкий і тягучий.
- Листкове тісто - 500 грам
- Крохмаль - 30 грам
- Цукор - 50 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Ванілін - 1 щіпка
- Молоко - 350 мілілітрів
1. Для приготування крему в мисці змішайте 50 г пісочний, крохмаль і дрібку ваніліну.
2. Додайте 100 мл молока, перемішайте, а потім відправте в крем жовтки.
3. У каструлю відправте залишок молока і 50 г пісочний. На повільному вогні доведіть до кипіння. Тонкою цівкою влийте гаряче молоко в крем, постійно його помішувати.
4. Потім перелийте суміш назад в каструлю і на повільному вогні варите до загусання, енергійно помішуючи. Готовий крем перекладете в інший посуд, накрийте плівкою і чекайте, поки він охолоне.
5. Листкове размороженное тісто наріжте на квадрати 10*10 см і товщиною 5 мм. Зробіть надрізи, як на картинці.
6. Викладіть в центр квадрата крем, з'єднайте два протилежних куточка тесту. Попередньо змочіть куточки водичкою.
7. Викладіть слойки на Пекарській папір. Випікайте при температурі 200 градусів 20 хвилин. Готові слойки присипте цукровою пудрою.