Слойки з готового листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто рідні просять приготувати їм якусь домашню випічку. Але не завжди на це є час. Для таких випадків існує простий рецепт слоек з яблуками з готового листкового тіста.
Слойки з готового тіста робити гранично просто. Виходить дуже легка і смачна домашня випічка на кожен день. Ніхто з ваших близьких не відязикаться покуштувати ароматну слоечки! Головне - знати, як приготувати слойки з готового листкового тіста. А вже з цим я вам допоможу!
- Тісто листкове - 600 грам
- Яблука - 100 грам
- Яйце - 1 штука (жовток)
- Цукровий пісок - 50 грам
- Пудра цукрова - За смаком
Листкове тісто необхідно розморозити, злегка присипте борошном і трохи розкачайте.
Тісто розрізати на рівні шматки, приблизно 10х20 сантиметрів.
На половині кожного отриманого шматка зробіть невеликі надрізи.
Очищені солодкі яблука очистіть від шкірки і поріжте на невеликі шматочки, збризніть їх лимонним соком (таким чином вони не потемніють).
На шматочки тіста, а саме - на ту сторону, де немає надрізів, покладіть достатню кількість подрібнених яблук, зверху на них насипте 1-2 чайні ложки цукрового піску.
Другою половиною тіста з надрізами накрийте яблучно-цукрову начинку. Краї тесту потрібно зліпити разом за типом вареників або пельменів, щоб начинка при запіканні не вилізла.
Утворені слойки викладайте на змащений маслом або застелений пергаментним папером деко.
Слойки змастіть сумішшю жовтка і води, злегка збитою віночком.
Випікайте слойки при температурі 220 градусів протягом 15 хвилин.
Готові вироби посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного!