Слойки з джемом «Maxeev »» з готового листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.
Дуже швидкий і простий спосіб приготувати десерт до святкового столу. Хрустка, рум'яна і надзвичайно смачна випічка - саме те до чаю, в колі рідних і близьких друзів!
Опис приготування:
Смак слоек безпосередньо залежатиме від обраного джему. У мене ківі з м'ятою, дуже благородний і багатий смак, але ви можете використовувати будь-який інший. Можна комбінувати джеми і приготувати слойки одночасно з різним смаком. З джемом # Махеев'_чудеса_за_полчаса. Рецепт простий. Бюджетний, але дуже смачний! Гарні такі слойки і з чаєм, і з молоком, і з кавою. Підійдуть і до дитячого столу, і до будь-якого святкового меню. Я готувала слойки з дріжджового тіста, але можна взяти і дріжджове.
- Тісто листкове - 500 грам
- Застрявання "Maheeva" - 250 грам (ківі з м'ятою)
- Жовток - 1 штука (для змазування)
Підготуйте всі інгредієнти. Тісто бажано дістати заздалегідь і дати йому полежати при кімнатній температурі.
Як правило, листкове тісто в пачці з двох квадратів. Розріжте кожен квадрат на 4 частини.
Потім кожен шматочок злегка розкачайте качалкою в одному напрямку. Товщина може бути будь-яка, але не менше 3 мл. Зробіть надрізи ножем по кутах, як показано на фото.
Scrappy два кута тесту, розташовані на одній діагоналі.
Потім аналогічним способом скріпіть інші два кути.
Розправте тісто руками, щоб вийшли своєрідні пелюстки і наповніть кожен з них джемом"Махеев'" . У мене ківі з м'ятою, але можете використовувати будь-який інший.
Аналогічним чином сформуйте інші слойки і викладіть їх на деко, застелене пергаментом. Змастіть тісто яєчним жовтком і випікайте при температурі 200 градусів близько 20 хвилин.
Готові слойки з джемом злегка остудіть і посипте їх за бажанням цукровою пудрою або подрібненими волоськими горіхами.
Слойки за цим рецептом з'їдаються так само швидко, як і готуються. Смачного!