Крем «Патісьер»
(покроковий рецепт з фото)
Крем "патісьер" - це той же заварний крем, але його особливість полягає в тому, що готується він на крохмалі. За консистенцією він виходить ніжнішим.
Це ніжний крем можна використовувати для наповнення тістечок. Наприклад - еклерів. Можна перешаровуються торти. А можна просто подати як десерт, прикрасивши шоколадом або ягодами.
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 350 мілілітрів
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Ванілін - 1 Щепоток
- Вершкове масло - 100 грам
Змішайте в одній чаші яйця, крохмаль, ванілін і німого молока.
В іншій чаші доведіть до кипіння решту молока з цукром.
Потім, постійно заважаючи, перелийте молоко в яєчну суміш.
Поверніть крем на плиту і, помішуючи, доведіть до густоти.
Додайте вершкове масло. Перемішайте, щоб воно розтануло. Готовий крем охолодіть.
Смачного!