Рецепт Булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) фото

Булочки Синнабон (правильний рецепт 100%)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Молоко, Вершкове масло
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Випічка, Булочки

Булочки Сіннабон не просто смачна домашня випічка, це шедевр кулінарного мистецтва, популярний по всьому світу. Сьогодні я розповім, як приготувати булочки Сіннабон (правильний рецепт 100%).

Здавалося б, булочки Сіннабон приготувати складно, адже тут і ніжне здобне тісто, і ароматна карамельна начинка з корицею, і легка вершкова помадка. На перший погляд, все дорого, складно і практично неможливо для починаючої господині. Сьогодні я вам доведу, що приготувати булочки Сіннабон в домашніх умовах не тільки можна, але і дуже просто! Запропоную я вам перевірений мною рецепт. Скажу відразу: я теж готувала перший раз, фотографувала, але все ж боялася, що випічка не вийде. Але все вийшло просто відмінно! Булочки настільки смачні, що мої домашні з'їли їх, ледь я встигла сфотографувати фінал. Єдине: треба було трохи довше дати охолонути готової булочці, щоб розріз вийшов більш чітким, але на моїй фотографії все одно видно, наскільки м'яке і ніжне тісто. Отже, слинки у вас вже течуть? Давайте приступати!

  • Борошно - 540 грам
  • Молоко - 330 мілілітрів(280 мл - в тісто, 50 мл - д помадка)
  • Вершкове масло - 120 грам(60 г - в тісто, 60 г - в начинку)
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 260 грам(80 г - в тісто, 180 г - в начинку)
  • Сіль кухонна - 2/3 чайних ложки
  • Дріжджі пресовані - 20 грам
  • Ванілін - 1/2 чайних ложки
  • Кориця мелена - 4 чайних ложки (в начинку)
  • Сир вершковий - 250 грам
  • Цукрова пудра - 60 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Здавалося б, їх досить багато, але практично всі вони є в будь-якому холодильнику. Так що з набором продуктів проблем бути не повинно.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 2
Для тесту в теплому молоці розчиніть трохи цукру, буквально 1 немає. Ложку, додайте дріжджі. Я використовую пресовані дріжджі, з ними моя випічка завжди виходить) Гарненько розколоти масу віночком, щоб дріжджі повністю розчинилися, і залиште все на 10 хвилин. За цей час на поверхні з'явиться пишна пінка, це означає, що дріжджі почали діяти.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 3
Додайте в миску яйце (я його попередньо злегка збиваю виделкою), трохи кухонної солі, решту цукру (призначений для тесту) і ванільний цукор. Також додайте розтоплене вершкове масло (розтопити його можна на повільному вогні, на водяній бані або ж у мікрохвильовці, як це зробила я). Отриману масу добре розмішайте.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 4
Починайте вводити просіяне борошно. Розмішуйте спочатку віночком або ложкою, а потім викладіть тісто на робочу поверхню і замісити руками. Місити треба близько 10 хвилин, за цей час тісто стане однорідним і гладким. Зверніть увагу: муки вам може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, В цьому немає нічого страшного.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 5
Перекладіть тісто в глибоку миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці. Я зазвичай користуюся мультиваркою, ставлю режим "мультіповар", встановлюю температуру 35 градусів і час 1 час. Ставлю тарілку з тестом прямо в мультиварку і закриваю кришку. Тісто піднімається просто відмінно! Через годину тісто слід обмять, покласти в тарілку і знову залишити, але вже хвилин на 30-40, щоб воно підійшло.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 6
Тісто вийшло просто ідеальне: гладке і пишне! Розкачайте його в великий пласт товщиною приблизно 6-7 мм.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 7
Змастіть тонким шаром м'якого вершкового масла.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 8
Змішайте цукор і корицю (краще брати тростинний коричневий цукор, але у мене не було, тому я взяла звичайний білий). Присипте отриманою сумішшю весь пласт тесту.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 9
Загорніть тісто в рулет якомога щільніше.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 10
Тепер потрібно розрізати цей великий рулет на невеликі шматочки, шириною приблизно 4-5 см. Ножем різати не дуже зручно, тому раджу скористатися звичайною ниткою. Візьміть невеликий шматок нитки. Запустіть його під рулет, підійміть краю і перехрестивши їх, простягніть. Таким чином у вас вийде рівний і красивий розріз. Так розріжте весь рулет.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 11
Складіть маленькі рулетики у форму для випікання, змащену олією. Я використовую круглу форму діаметром 25 см. Залиште булочки хвилин на 20-30, щоб вони відпочили. Потім відправте в розігріту духовку до 180 градусів на 25-30 хвилин. Час приготування завжди індивідуально, дивіться, щоб тісто пропеклося і не пригоріло.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 12
Приготуйте помадку. Для цього змішайте вершковий сир, цукрову пудру, лимонний сік і трохи молока. Все добре перемішайте віночком.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 13
Полийте готові булочки помадкою. Оскільки булочки ще гарячі, помадка буде танути, розтікаючись по їх поверхні і проникаючи між шарами.
булочки Синнабон (правильний рецепт 100%) - фото крок 14
Булочки Сіннабон готові! Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти