Правильний рис
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
У вас ніяк не виходить смачний рис на гарнір? Тоді спробуйте приготувати цю чудову крупу по запропонованим рецептом. Крім того, ми постараємося зберегти максимум корисних речовин.
Опис приготування:
Рис для приготування можна брати будь-якого сорту, а ось на каструлю слід звернути увагу. Не використовуйте алюмінієву і емальовану. Якщо ви дотримуєтеся пост або готуєте рис для салату, то можете приготувати і без масла. Але якщо це буде гарнір в чистому вигляді або з додаванням овочів, то з шматочком масла набагато смачніше. А тепер розповім докладно, як приготувати правильний рис.
- Мал - 1 Склянка(200 мл)
- Вода - 2 склянки(400 мл)
- Вершкове масло - 40 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Рис промийте руками, змінюючи воду 7-8 раз, до прозорої води. Якщо буде необхідність, то більше. Посуд краще використовувати скляну, так як крохмаль не тримається на стінках скла. Промитий рис в чистій воді прибираємо в сторону на 1-2 годину. Можна накрити серветкою. Як відомо, крупа яка попередньо постоїть у воді, менше вариться. Це нам і потрібно!
Потім зливаємо воду, кладемо рис в каструлю і заливаємо двома склянками чистої води. Ставимо на сильний вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити на сильному вогні 3 хвилини.
Відразу ж додаємо вершкове масло і сіль, трохи розмішуємо.
Накриваємо кришкою і забуваємо на півгодини. На цьому все! уявляєте, скільки корисних властивостей рису ми зберегли, всього 3 хвилини варіння!
Смачного!