Рецепт Правильний шашлик фото

Правильний шашлик
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На природу
Гарячі страви, Шашлик

Мабуть, кожен чоловік переконаний, що тільки він знає, як приготувати правильний шашлик. Але сперечатися про те, яким повинен бути правильний шашлик, нерозумно - грамотних варіацій багато. Ділюся однієї з них.

У сучасному світі не так багато місць, де не знали б цього прекрасного м'ясної страви. Воістину майстрами в приготуванні цієї страви вважаються кавказці, і це не дивно - адже в їх країнах шашлик є національним блюдом. В наші дні рецептів шашлику стало настільки багато, що часом при виборі губишся, не знаючи, який же рецепт більше підійде. Звичайно, я теж дуже люблю всілякі експерименти з маринадом, однак важливо знати базовий правильний рецепт шашлику, яким я з вами ділюся. Нічого зайвого, тільки найнеобхідніше. Якщо м'ясо свіже (а шашлик повинен готуватися саме зі свіжого м'яса), то шашлик вийде дивовижно м'яким, соковитим і ніжним. Удачі вам, смачного і гарної погоди!

  • Свинина - 2 кілограма
  • Ріпчаста цибуля - 2 кілограма
  • Сіль - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
правильний шашлик - фото крок 1
М'ясо помити і нарізати на шматки мінімум 4х4х4 см.
правильний шашлик - фото крок 2
Цибулю нарізаємо кільцями.
правильний шашлик - фото крок 3
Ретельно вичавлюємо з лука всі соки і перемішуємо з м'ясом. Додаємо сіль, перець. Тепер потрібно ретельно перемішати м'ясо з цибулею і спеціями і залишити маринуватися на кілька годин. Маринувати на добу не рекомендую - занадто багато. Оптимально - з 3-4 годину, хоча якщо м'ясо старе, то тоді час Маринівка краще збільшити.
правильний шашлик - фото крок 4
М'ясо нанизуємо на шампури.
правильний шашлик - фото крок 5
Тепер готуємо над вугіллям до золотистої скоринки. Вугілля не повинні бути занадто сильними, інакше м'ясо зовні обгорить, а всередині залишиться сируватим.
правильний шашлик - фото крок 6
Шашлик готовий! Смачного!

Схожі рецепти