Брусничний соус
(покроковий рецепт з фото)
Якщо любите кисло-солодкі соуси, то обов'язково спробуйте приготувати брусничний соус. Брусничний соус відмінно поєднується з червоним м'ясом, на оригіналі і, що досить важливо, досить корисний.
Брусничний соус має дуже вишуканим, оригінальним кисло-солодким смаком, і тому відмінно поєднується з червоним м'ясом, особливо - зі свининою. Брусничний соус здатний надати новий смак будь-якого звичного м'ясної страви. Більш того, він досить корисний, адже всім відомо, що брусниця - одна з найкорисніших ягід. Спробуйте і не пошкодуєте!
- Брусниця - 300 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 1\2 склянок
- Червоне сухе вино - 50 мілілітрів
- Картопляний крохмаль - 5 грам
- Обкладинка - 1\4 чайних ложок
Насамперед займаємося нашими ягодами - очищаємо і моєму їх під холодною водою, даємо воді стекти. Якщо використовуються заморожені ягоди брусниці, то не рекомендуємо їх розморожувати під водою - нехай просто постоять хвилин 30 в кімнатній температурі.
Беремо каструлю, наливаємо туди холодну воду і засипаємо брусницю. Доводимо воду з брусницею до кипіння, накриваємо кришкою і даємо відстоятися хвилин 10-15.
Виливаємо з каструлі майже весь відвар (залишаємо буквально на денці). Відварену брусницю перетираємо через сито і відправляємо назад в каструлю, де залишилося зовсім небагато брусничного відвару. Сюди ж додаємо цукор і трохи кориці.
Як тільки соус на вогні трохи загусне - nalivaem його 50 мл червоного сухого вина, перемішуємо, ще одну-дві хвилини вливаємо в соус суміш з холодної води і крохмалю. Коли всі ці інгредієнти вже додані в соус, доводимо його до кипіння і знімаємо з вогню.
Охолоджуємо брусничний соус - і він готовий, його можна подавати до м'яса або іншому блюду. Смачного!