Рецепт Борщ з вушками фото

Борщ з вушками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Борошно , Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Любіть пробувати нові варіанти традиційних страв? Тоді для обіднього меню хочу запропонувати цікаву ідею незвичайного борщу. Насичений смак, нестандартна консистенція ... Це варто спробувати!

Опис приготування:

Я хочу показати вам не тільки, як приготувати борщ з вушками, але і як зробити його незвичайним способом. Процесів багато, і результат вас точно здивує. Буряковий квас - оригінальний інгредієнт, без якого можна обійтися, але ось з ним буде дуже класно! Хочу ще звернути вашу увагу на те, що наполягати такий борщ перед подачею потрібно не менше 3-4 годин, а найкраще - ніч. Тоді він дійсно незвичайний.

  • Вода - 60 мілілітрів
  • Борошно - 150-170 грам
  • Сушені гриби - 50 грам (лісові)
  • Буряк - 1 кілограм
  • Солодкий перець - 3 штуки
  • Помідори - 500 грам
  • Цибулина - 2 штуки(1 в начинку, 1 в зажарку)
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Спеції та сіль - За смаком (лавровий лист, перець, зелень і т.Д.)
  • Буряковий квас - 2 склянки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
борщ з вушками - фото крок 1
1. Вимийте і висушіть буряк і перець. Викладіть на деко і відправте в духовку. Запікайте при температурі 200 градусів близько години перець і приблизно 2 години - буряк.
борщ з вушками - фото крок 2
2. Гриби залийте водою, дайте їм постояти близько години. Після вилийте їх в каструлю, додайте ще близько 2-2.5 літрів води і поставте на вогонь. Поки вариться бульйон, обсмажте на олії подрібнену цибулю з тертою морквою. Помідори пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в пюре за допомогою блендера. Викладіть на сковороду і млоїте зажарку на середньому вогні хвилин 10.
борщ з вушками - фото крок 3
3. Готові запечені овочі остудіть, очистіть і подрібніть в пюре.
борщ з вушками - фото крок 4
4. Акуратно дістаньте шумівкою гриби з бульйону.
Викладіть пюрірованние овочі в каструлю, влийте буряковий квас. Додайте за смаком сіль і спеції. Варіть борщ близько 20 хвилин на повільному вогні.
борщ з вушками - фото крок 5
5. Готовий борщ зніміть з вогню і залиште під кришкою. Тепер можна зайнятися начинкою для вушок. Грибочки з бульйону необхідно подрібнити в пюре і обсмажити з цибулею на сковороді.
борщ з вушками - фото крок 6
6. З теплої води, муки і дрібки солі замісити круте тісто. Дайте йому хвилин 30 відпочити, а потім тонко розкачати і наріжте невеликими квадратиками.
борщ з вушками - фото крок 7
7. У центр шматочка тіста викладіть начинку, акуратно зліпите трикутному і закріпіть між собою краю. Ось такі вушка вийшли. Перед подачею борщу до столу їх потрібно відварити в підсоленій воді хвилин 5.
борщ з вушками - фото крок 8
8. Окремо хочу показати, як приготувати буряковий квас. Невелику очищену буряк наріжте кубиками, додайте шматочок житнього хліба і залийте водою. Настоюватися він повинен близько 5 днів перед тим, як використовувати його в борщик.
борщ з вушками - фото крок 9
9. Ось так виглядає наш борщ при подачі. У кожну тарілку додайте кілька вушок і при бажанні ложку сметани. Смачного!

Схожі рецепти