Борщ з вушками
(покроковий рецепт з фото)
Любіть пробувати нові варіанти традиційних страв? Тоді для обіднього меню хочу запропонувати цікаву ідею незвичайного борщу. Насичений смак, нестандартна консистенція ... Це варто спробувати!
Я хочу показати вам не тільки, як приготувати борщ з вушками, але і як зробити його незвичайним способом. Процесів багато, і результат вас точно здивує. Буряковий квас - оригінальний інгредієнт, без якого можна обійтися, але ось з ним буде дуже класно! Хочу ще звернути вашу увагу на те, що наполягати такий борщ перед подачею потрібно не менше 3-4 годин, а найкраще - ніч. Тоді він дійсно незвичайний.
- Вода - 60 мілілітрів
- Борошно - 150-170 грам
- Сушені гриби - 50 грам (лісові)
- Буряк - 1 кілограм
- Солодкий перець - 3 штуки
- Помідори - 500 грам
- Цибулина - 2 штуки(1 в начинку, 1 в зажарку)
- Морква - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Спеції та сіль - За смаком (лавровий лист, перець, зелень і т.Д.)
- Буряковий квас - 2 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Вимийте і висушіть буряк і перець. Викладіть на деко і відправте в духовку. Запікайте при температурі 200 градусів близько години перець і приблизно 2 години - буряк.
2. Гриби залийте водою, дайте їм постояти близько години. Після вилийте їх в каструлю, додайте ще близько 2-2.5 літрів води і поставте на вогонь. Поки вариться бульйон, обсмажте на олії подрібнену цибулю з тертою морквою. Помідори пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в пюре за допомогою блендера. Викладіть на сковороду і млоїте зажарку на середньому вогні хвилин 10.
3. Готові запечені овочі остудіть, очистіть і подрібніть в пюре.
4. Акуратно дістаньте шумівкою гриби з бульйону.
Викладіть пюрірованние овочі в каструлю, влийте буряковий квас. Додайте за смаком сіль і спеції. Варіть борщ близько 20 хвилин на повільному вогні.
Викладіть пюрірованние овочі в каструлю, влийте буряковий квас. Додайте за смаком сіль і спеції. Варіть борщ близько 20 хвилин на повільному вогні.
5. Готовий борщ зніміть з вогню і залиште під кришкою. Тепер можна зайнятися начинкою для вушок. Грибочки з бульйону необхідно подрібнити в пюре і обсмажити з цибулею на сковороді.
6. З теплої води, муки і дрібки солі замісити круте тісто. Дайте йому хвилин 30 відпочити, а потім тонко розкачати і наріжте невеликими квадратиками.
7. У центр шматочка тіста викладіть начинку, акуратно зліпите трикутному і закріпіть між собою краю. Ось такі вушка вийшли. Перед подачею борщу до столу їх потрібно відварити в підсоленій воді хвилин 5.
8. Окремо хочу показати, як приготувати буряковий квас. Невелику очищену буряк наріжте кубиками, додайте шматочок житнього хліба і залийте водою. Настоюватися він повинен близько 5 днів перед тим, як використовувати його в борщик.
9. Ось так виглядає наш борщ при подачі. У кожну тарілку додайте кілька вушок і при бажанні ложку сметани. Смачного!