Рецепт Борщ з щавлю фото

Борщ з щавлю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Зелень , Яйця , Морква , Цибуля , Щавель
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Влітку, коли жарко, не дуже хочеться їсти гаряче, в тому числі супи і борщі. Але на обід необхідно їсти перше і друге. У цьому випадку вас виручить рецепт, як приготувати борщ зі щавлю.

Опис приготування:

Цей борщ відрізняється від звичного червоного, він не такий жирний і легше засвоюється організмом. Зелений борщ вгамує голод і освіжить, після нього буде приємне відчуття ситості і легке кислувате післясмак. До столу його можна подати з грінками, сметаною або вареним яйцем.

  • Вода - 2 L
  • Картопля - 5 штук
  • Яйця - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Щавель - 1 пучок
  • Зелена цибуля - 0, 5 пучка
  • Кріп - 0, 5 пучка
  • Рослинна олія - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
1
У каструлю налийте воду і відправте її на вогонь. Очистіть моркву, цибуля і картоплю. Промийте зелень і щавель.
2
Картоплю наріжте невеликими шматочками, морква подрібніть на крупній тертці, цибулю наріжте кубиком, щавель, зелена цибуля і кріп подрібніть. В окремій мисці збийте яйця.
3
Викладіть в киплячу каструлю картоплю і влийте збиті яйця.
4
Сковороду розігрійте з рослинним маслом і обсмажте спершу цибулю, потім додайте моркву.
5
Готову піджарку перекладіть в каструлю, додайте підготовлену зелень і щавель, за смаком посоліть і поперчіть.
6
Варіть 5-7 хвилин, потім накрийте суп кришкою і зніміть з вогню, дайте йому постояти 10 хвилин. Подавайте суп теплим або гарячим.

Схожі рецепти