Борщ класичний
(покроковий рецепт з фото)
Борщ - страва української кухні. Існує його класичний варіант і варіації. Привнесення в рецепт пов'язані з регіональністю. Так, борщ готують з буряком, але і буряк розрив буває.
Зваріть борщ на обід. Так варите побільше. На наступний день борщ ще Вусни.
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- М'ясний бульйон - 2 L
- Капуста - 150 грам
- Сіль, перець, часник - За смаком
- Болгарський перець - 1 штука
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
Борщ - це перша страва. Готується на бульйоні або воді, але завжди з великою кількістю овочів. Отже, морква очистіть і натріть на тертці. Цибуля ріпчаста потрібно нарізати дрібно кубиком.
Капусту білокачанну нарізати соломкою.
Очистіть картопля і наріжте його невеликими кубиками рівного розміру.
Картопля помістіть в каструлю. Залийте процідженим бульйоном. Поставте варитися.
На рослинному маслі обсмажити цибулю. Додайте моркву. Пасеруйте до м'якості на середньому вогні.
Очистіть буряк. Натріть на тертці.
До киплячого картоплі додайте капусту. Продовжуйте варити.
У зажарку додаємо нарізану болгарський перець, буряк. Пасеруємо на невеликому вогні, помішуючи.
Додайте томатну пасту. Гасіть все разом. При необхідності додайте трохи бульйону в зажарку.
Коли капуста стане м'якше, додайте зажарку в борщ. Перемішайте. Варіть до готовності овочів. В самому кінці додайте лавровий лист. За хвилину до вимикання измельчитечасник і додайте в борщ.
Дайте Боршу настоятися і подайте до столу.