Боцманський суп
(покроковий рецепт з фото)
Цей простий рецепт боцманської супу - від мого тата. Від у флоті не служив, але все ж цей суп, за його твердженням, там так і готують. Може, і чи не так це, але суп виходить відмінний, рекомендую!
Це дуже специфічне блюдо - особисто я до того, як мене тато не пригостив, навіть не знала, що існують супи на морській капусті! виявилося - це хоч і незвично, але вельми смачно! Тим більше, якщо приготувати на м'ясному або курячому бульйоні і додати солодкувату тушковану Кпуст - вся "залізна" гіркоту морської капусти при варінні кудись іде! Так що розповідаю, як приготувати боцманський суп!
- Бульйон - 3 L
- Картопля - 5 штук
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Капуста - 0.3 штуки (приблизно 150-200 м)
- Морська капуста - 200 грам
- Спеції - За смаком
- Лимон - 2-3 скибочок (для прикраси)
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
1. У бульйон опускаємо очищену картоплю і морську капусту. Ставимо на середній вогонь, доводимо до готовності картоплі.
2. На сусідній конфорці ставимо на плиту воду, відварюємо яйця. Остудити їх і натерти на тертці.
3. А на третій конфорці на рослинному маслі тушкуємо цибулю, морквину і капусту з томатною пастою, поки капуста не стане м'якою. А потім просто додамо всі інгредієнти в готовий бульйон!
4. Коли додасте в каструлю яйця і овочеву суміш (не забудьте про морську капусту), всі разом проваріть ще 5-10 хвилин, додавши спеції і зелень за смаком. А потім подавайте до столу, прикрасивши порцію часточкою лимона!