Бліночек
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 25-30
Час приготування: 9 г. 0 хв.
Бліночек - це такий дуже, ну дуже тонкий млинець. Неймовірно м'яке тісто просто тане в роті. А інгредієнти для приготування цієї страви є в кожній кухні. Розповідаю, як приготувати бліночек.
Опис приготування:
Цей рецепт млинців без дріжджів і молока. Тому, я думаю, вам буде цікаво дізнатися, як приготувати бліночек. Звичайно, потрібно пристосуватися, щоб спекти млинець такої товщини. Але потрібно пробувати і тренуватися, по іншому ніяк. Перший час у мене теж не виходило, але раз на третій все вдало склалося.
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Тепла вода - 0, 5 L
- Сіль - За смаком
Змішайте масло, цукор, борошно, яйце, воду і сіль до єдиної консистенції. Приберіть на 8 годин в холодильник.
Через цей час дістаньте тісто, гарненько його ще раз перемішайте.
Для того, щоб млинці вийшли тонкими, потрібно взяти хорошу сковороду. Попередньо розігрійте її з рослинним маслом. Вливайте тісто невеликими порціями, прокручуючи в руці сковороду і тим самим розподіляючи тісто по всій її поверхні.
Якщо бліночек просвічується на світлі - вітаю, у вас все вийшло!