Biskvitnиy торт
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні приготувала своїм домашнім кекс, але не простий, а з фісташками. Розповім, як приготувати бісквітний кекс, такий легкий і смачний, який дуже підходить для ленчу чи сніданку.
Випічка за цим рецептом виходить м'яка і пишна, прекрасно підходить в якості основи для приготування тістечок, тортів і десертів. Основа рецепта - традиційний бісквіт з додаванням фісташкової борошна, за бажанням додається харчовий барвник.
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 120 грам
- Фісташка борошно - 50 грам
- Фісташки подрібнені - 10 грам
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Зелений харчової гелевий барвник - 1-2 капель
- Цукрова пудра - За смаком
Змастіть маслом боки форми для випічки, на дно покладіть коло з пергаментного паперу і поки відкладіть форму в сторону. Нагрейте духовку до 180 градусів. У chashu змішувального razbeyte яйце, додайте цукор, ванільний екстракт і збивайте не менше 10 хвилин, поки маса не стане пишною, світло-жовтого кольору.
Додавайте по частинах просіяне борошно, чергуючи з фісташкової борошном. Обережно перемішайте лопаткою знизу-вгору, додайте 1-2 краплі харчового барвника і збийте тісто до однорідного кольору протягом 2-3 секунд.
Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте 30 хвилин. Перевірте готовність кексу в центрі зубочисткою: якщо вона виходить сухою, торт готовий. Вийміть випічку з духовки і дайте відпочити 5 хвилин, потім викладіть з форми на решітку, щоб кекс охолов повністю.
Прикрасьте бісквітний кекс цукровою пудрою і рубаними фісташками.