Бісквітний торт з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Це не простий бісквіт на швидку руку, але готується він теж легко! За рахунок декількох шарів цей торт виглядає дуже урочисто! Він виходить смачним, соковитим і неодмінно ніжним.
Бісквітний торт з вишнею стане справжньою окрасою святкового столу! Цей рецепт гарний тим, що можна використовувати не тільки консервовану вишню, але і полуницю, персики, груші. Таким бісквітним тортом Ви здивуєте кожного за своїм столом! Візьміть рецепт на замітку!
- Яйця - 4 штуки (для світлого бісквіта)
- Цукор - 250 грам (для світлого бісквіта)
- Ванільний цукор - 8 грам (для світлого бісквіта)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (для світлого бісквіта)
- Борошно - 200 грам (для світлого бісквіта)
- Яйця - 4 штуки (для коричневого бісквіта)
- Цукор - 250 грам (для коричневого бісквіта)
- Какао - 2 Ст. Ложки (для коричневого бісквіта)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (для коричневого бісквіта)
- Борошно - 200 грам (для коричневого бісквіта)
- Вершки 30% - 400 мілілітрів (для крему)
- Крем 10% - 200 мілілітрів (для крему)
- Крем 30% - 400 мілілітрів (для крему)
- Цукрова пудра - За смаком (для крему)
- Вишня - 300 грам
- Вершки 33% - 200 мілілітрів (для прикраси торта)
- Загущувач для вершків - 1 штука (для прикраси торта)
- Цукрова пудра - За смаком (для прикраси торта)
- Шоколад - 50 грам (для прикраси торта)
Крок 1. Приготуйте бісквіти. Необхідно зробити бісквіти 2-ух квітів: білий і коричневий. Розігрійте духовку до 180 градусів. Збийте яйця з цукром і ваніліном (можна використовувати ванільний цукор). Для білого бісквіта: насипте до верху склянки борошно і крохмаль, просійте і додайте в збиті яйця. Збийте все міксером. Залийте тісто у форму, відправте в духовку на 30 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою або сірником. Для коричневого бісквіта: насипте до верху склянки борошно, какао і крохмаль. Далі необхідно виконати той же процес, що і з білим бісквітом.
Крок 2. Підготуйте крем. Добре збийте вершки до загустіння. Додайте до них цукрову пудру, сметану 10% жирності і сметану 30% жирності.
Крок 3. Розріжте кожен бісквіт уздовж на 2 частини.
Крок 4. За допомогою тарілки / чашки різних діаметрів на 1 частини коричневого бісквіта зробіть 3 кола (як на фото). Коло середнього діаметра відкладіть, він знадобиться нам пізніше.
Крок 5. Змастіть світлий бісквіт кремом (5-6 столових ложок).
Крок 6. На нього помістіть найбільший коло коричневого бісквіта.
Крок 7. В середину помістіть найменший коло коричневого бісквіта.
Крок 8. Покладіть вишні в простір між двома бісквітними колами.
Крок 9. Зверху викладіть крем, розмажте його по всьому діаметру. Потім покладіть цілу другу половинку коричневого бісквіта, змастіть кремом. Покладіть на нього білий бісквіт, ще раз змастіть кремом.
Крок 10. Візьміть середній коло від коричневого бісквіта, помістіть його посередині торта. Добре змастіть кремом.
Крок 11. Візьміть вишні, злийте з них сік. Викладіть вишні в середину кола. Збийте вершки для прикраси торта разом з загустителем і цукровою пудрою.
Крок 12. Прикрасьте торт вершками. Зверху можна злегка присипати натертим шоколадом. Смачного!