Бісквітний торт з мастикою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Торти з мастикою не тільки виглядають красиво, вони ще й дуже смачні. Звичайно, на приготування піде чимало часу, але якщо ви запропонуєте таке частування своїм гостям, ніхто не залишиться байдужим.
Опис приготування:
Як фарби для мастики можна використовувати спеціальні харчові барвники. Кольори можуть бути різні, все залежить від вашого смаку і фантазії. Також для виготовлення прикраси торта можна використовувати спеціальну марципанову масу, вона добре застигає, при цьому вельми податлива і має різні кольори. Дивіться детальний рецепт, як приготувати бісквітний торт з мастикою, нижче.
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 200 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вершки рослинні - 200 грам
- Йогурт полуничний - 125 грам
- Настоянка полунична - 110 грам
- Свіжа полуниця - 200 грам
- Джем суничний - 100 грам
- Вода - 80 грам
- Мастика цукрова - 200 грам
- Марципан - 80 грам
Для приготування бісквіта потрібно збити в пишну піну яйця з цукром, потім додати туди ванільний цукор і просіяне борошно. Приготоване тісто слід перелити в заздалегідь змащену маслом форму. Випікати при температурі 200 градусів до готовності.
Готуємо сироп. Для цього воду з розчиненим у ній цукром доводимо до кипіння, охолоджуємо. Додаємо туди лікер або полуничну настойку, перемішуємо.
Подрібнюємо полуницю до стану пюре.
Для крему збиваємо охолоджені вершки, з'єднуємо їх з йогуртом і знову збиваємо, поступово додаючи полуничне пюре і настойку. Останнім вводимо суничний джем. Знову збиваємо крем.
Готовий бісквіт потрібно розрізати по горизонталі навпіл. Отримані коржі слід грунтовно просочити сиропом, потім змастити 1/2 частиною крему і укласти один на одного. Кремом потрібно змастити бічну поверхню. Поставте бісквіт на холод.
Мастику розгортаємо в тонкий корж, попередньо посипавши цукровою пудрою стіл і качалку. Накриваємо коржем торт, надлишки мастики зрізаємо гострим ножем.
Якщо у вас є мастика іншого кольору - добре, якщо ні, то імеющуюуся білу можна злегка підфарбувати за допомогою бурякового соку. З цієї мастики ми робимо прикраси: пелюстки квітів. Вирізати їх можна за допомогою спеціального ножа-насадки.
Прикрашаємо наш торт квітами по колу. Сердцевінкі квітів можна зробити з кулінарних намистин, вони їстівні! торт готовий, можна подавати його до святкового столу!