Бісквітний торт з мастикою
(покроковий рецепт з фото)
Торти з мастикою не тільки виглядають красиво, вони ще й дуже смачні. Звичайно, на приготування піде чимало часу, але якщо ви запропонуєте таке частування своїм гостям, ніхто не залишиться байдужим.
Як фарби для мастики можна використовувати спеціальні харчові барвники. Кольори можуть бути різні, все залежить від вашого смаку і фантазії. Також для виготовлення прикраси торта можна використовувати спеціальну марципанову масу, вона добре застигає, при цьому вельми податлива і має різні кольори. Дивіться детальний рецепт, як приготувати бісквітний торт з мастикою, нижче.
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 200 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вершки рослинні - 200 грам
- Йогурт полуничний - 125 грам
- Настоянка полунична - 110 грам
- Свіжа полуниця - 200 грам
- Джем суничний - 100 грам
- Вода - 80 грам
- Мастика цукрова - 200 грам
- Марципан - 80 грам
Для приготування бісквіта потрібно збити в пишну піну яйця з цукром, потім додати туди ванільний цукор і просіяне борошно. Приготоване тісто слід перелити в заздалегідь змащену маслом форму. Випікати при температурі 200 градусів до готовності.
Готуємо сироп. Для цього воду з розчиненим у ній цукром доводимо до кипіння, охолоджуємо. Додаємо туди лікер або полуничну настойку, перемішуємо.
Подрібнюємо полуницю до стану пюре.
Для крему збиваємо охолоджені вершки, з'єднуємо їх з йогуртом і знову збиваємо, поступово додаючи полуничне пюре і настойку. Останнім вводимо суничний джем. Знову збиваємо крем.
Готовий бісквіт потрібно розрізати по горизонталі навпіл. Отримані коржі слід грунтовно просочити сиропом, потім змастити 1/2 частиною крему і укласти один на одного. Кремом потрібно змастити бічну поверхню. Поставте бісквіт на холод.
Мастику розгортаємо в тонкий корж, попередньо посипавши цукровою пудрою стіл і качалку. Накриваємо коржем торт, надлишки мастики зрізаємо гострим ножем.
Якщо у вас є мастика іншого кольору - добре, якщо ні, то імеющуюуся білу можна злегка підфарбувати за допомогою бурякового соку. З цієї мастики ми робимо прикраси: пелюстки квітів. Вирізати їх можна за допомогою спеціального ножа-насадки.
Прикрашаємо наш торт квітами по колу. Сердцевінкі квітів можна зробити з кулінарних намистин, вони їстівні! торт готовий, можна подавати його до святкового столу!