Бісквіт на кефірі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Готувати випічку в мультиварці - одне задоволення! Переконайтеся в цьому самі за допомогою цього простого рецепту приготування бісквіта на кефірі в мультиварці: бісквіт з сиром - прекрасний десерт!
Для приготування бісквіта на кефірі в мультиварці раджу взяти не жирний кефір - 1, 5-2 % підійде якраз. А ось сир повинен бути більш ласий - щоб тісто вийшло не рідким і пухким. Бісквіт на кефірі головне добре замісити - тому раджу користуватися міксером або блендером. Якщо у вас немає розпушувача, можете додати чайну ложку соди. Можете не гасити - вона вступить в реакцію з кефіром, він її і погасить.
- Сир - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Кефір - 200 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ізюм - 0, 5 склянки (за смаком)
За допомогою блендера змішайте яйця, цукор і кефір.
Додайте сир і ще раз перемішайте. Потім просійте туди ж борошно, додайте розпушувач замісіть тісто. За бажанням додайте родзинки, а можете і горішки.
Виходить однорідне густе тісто. Змастіть форму мультиварки вершковим маслом і рівномірно розподіліть по ній тісто. Випікайте в режимі "випічка" 65 хвилин. Потім ще додайте 15 хвилин "підігрів" - якщо бісквіт не буде готовий, перевірити це можна зубочисткою.
А поки випікається бісквіт, займіться глазур'ю, наприклад. Розтопіть шоколадну плитку з молоком і цукровою пудрою (або просто візьміть готову глазур).
А поки випікається бісквіт, займіться глазур'ю, наприклад. Розтопіть шоколадну плитку з молоком і цукровою пудрою (або просто візьміть готову глазур).
Готовий бісквіт на кефірі в мультиварці виходить дуже ніжним за рахунок сиру. Чимось нагадує чізкейк.
Приємного чаювання!