Рецепт Бхатурі фото

Бхатурі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Тісто , Молочні продукти , Кисле молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На швидку руку
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.

"Бхатурі" - прості, і, звичайно, смачні коржі на кислому молоці, популярні в Індії. Рецепт, як приготувати"Бхатурі" , виручить вас, коли хліб закінчився, а в магазин бігти вже пізно.

Опис приготування:

Багато народів здавна печуть подібні хлібні коржі на кислому молоці, що тільки підтверджує їх популярність. В індійському варіанті не обійшлося без додавання насіння. Бхатурі можна посипати калінджі (чорнушка посівна або чорний кмин) або кунжутом.

  • Борошно - 450-500 грам
  • Кисле молоко - 1 1/2 склянки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Кунжут - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження)
бхатурі - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти.
бхатурі - фото крок 2
Соду погасите в кислому молоці. Борошно, сіль і цукор змішайте, додайте кисле молоко і замісити тісто. Якщо тісто вийшло занадто м'яким, то додайте борошна, а якщо дуже густим, то додайте ще кислого молока.
бхатурі - фото крок 3
Змастіть руки рослинним маслом і ще раз вимісити тісто.
бхатурі - фото крок 4
Присипте робочу поверхню борошном. Розділити тісто 8 рівних частин, скачайте в кульки. Розкачайте кожен в коржик діаметром 15 см. Посипте кунжутом, прокатайте злегка качалкою.
бхатурі - фото крок 5
Масло розігрійте в сковороді. Занурте корж в масло, обсмажуйте з двох сторін по 1-2 хвилини.
бхатурі - фото крок 6
Готові коржі викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
бхатурі - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти