Бхатурі
(покроковий рецепт з фото)
"бхатурі" - прості, і, звичайно, смачні коржі на кислому молоці, популярні в Індії. Рецепт, як приготувати "бхатурі", виручить вас, коли хліб закінчився, а в магазин бігти вже пізно.
Багато народів здавна печуть подібні хлібні коржі на кислому молоці, що тільки підтверджує їх популярність. В індійському варіанті не обійшлося без додавання насіння. Бхатурі можна посипати калінджі (чорнушка посівна або чорний кмин) або кунжутом.
- Борошно - 450-500 грам
- Кисле молоко - 1 1/2 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження)
Підготуйте необхідні продукти.
Соду погасите в кислому молоці. Борошно, сіль і цукор змішайте, додайте кисле молоко і замісити тісто. Якщо тісто вийшло занадто м'яким, то додайте борошна, а якщо дуже густим, то додайте ще кислого молока.
Змастіть руки рослинним маслом і ще раз вимісити тісто.
Присипте робочу поверхню борошном. Розділити тісто 8 рівних частин, скачайте в кульки. Розкачайте кожен в коржик діаметром 15 см. Посипте кунжутом, прокатайте злегка качалкою.
Масло розігрійте в сковороді. Занурте корж в масло, обсмажуйте з двох сторін по 1-2 хвилини.
Готові коржі викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Смачного!