Рецепт Безе «кристали вітру» фото

Безе «кристали вітру»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця, Яєчний білок
Пісні страви, Веганські страви
На швидку руку
Солодке, Десерти, Безе

Розсаджені, як приготувати безе "кристали вітру" - дуже ніжне і повітряне безе, приготоване за незвичним рецептом. Таке безе висаджується на деко за допомогою ложок, а не кондитерського мішка.

Безе є відмінною прикрасою випічки будь-якого роду, особливо десертів і тортів. Крім того, безе можна подавати і як самостійне блюдо, прикрасивши його шоколадним або кленовим сиропом. Рекомендую використовувати ложки для того, щоб викласти безе на деко, тому як при використанні кондитерського мішка білки значно осідають. Таке безе виходить дуже повітряним і ніжним незважаючи на те, що загальний час збивання не перевищує шести хвилин.

  • Цукор - 60 грам
  • Цукрова пудра - 30 грам
  • Вода крижана - 3 Ст. Ложки
  • Білок курячого яйця - 2 штуки
безе
1. Яйця промийте і продезінфікуйте. Мартенс відділи Желтков, збийте їх за допомогою міксера до великих бульбашок. Одним махом вилийте крижану воду, не припиняючи збивати.
безе
2. Додайте невеликими порціями цукор і збийте до стійких піків. Додайте цукрову пудру і збийте до гладкого стану. Збиті білки не повинні випадати з миски, якщо її перевернути.
безе
3. Загальний час збивання - 5-6 хвилин. За допомогою ложок викладіть білки на застелений пергаментним папером деко.
безе
4. Випікайте в розігрітій до 120 градусів духовці 40 хвилин, після чого знизьте температуру до 100 градусів і випікайте протягом години. Потім вимкніть духовку, відкрийте дверцята і залиште безе до повного охолодження. Смачного!

Схожі рецепти