Цукрові кристали на паличці
(покроковий рецепт з фото)
Всі діти люблять льодяники на поличці. Спробуйте самостійно виростити незвичайні льодяники-кристали. Дітлахи точно будуть в захваті, адже це так захоплююче і цікаво.
Сьогодні я покажу вам, як виростити смачні і незвичайні цукерки-льодяники. Інгредієнтів потрібен мінімум, довго тільки саме очікування. Але спостерігати за цим процесом дуже цікаво.
- Цукор - 2.5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Барвники харчові - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для вирощування кристалів на паличці.
Для початку отлейте 1/4 склянки води від загальної кількості в каструлю і додайте 2 столові ложки цукру з гіркою. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Варіть до повного розчинення цукру, остудіть.
Опустіть підготовлені шпажки (у мене короткі дерев'яні шпажки для шашлику) і обваляйте їх в цукровому піску. Пісок повинен щільно і рівно розподілитися на паличці. Покладіть заготовки на блюдо і залиште до висихання протягом доби.
У каструлю влийте воду, що залишилася і додайте одну склянку цукру. Перемішуючи доведіть до розчинення цукру. Всипте цукор, перемішайте і доведіть до повного розчинення цукру. Зніміть з плити і остудіть до кімнатної температури.
Візьміть високі склянки і насипте трохи харчових барвників. Чим більше додасте, тим яскравіше будуть ваші кристали.
Влийте цукровий сироп і перемішайте до однорідного кольору. З листа щільного паперу виріжте кола побільше, ніж діаметр склянок. Проткніть кола посередині і опустіть цукрової стороною в стакани. Палички не повинні стикатися дна і стінок. Ми залишаємо їх так на два тижні. Тільки дивіться, щоб верх не покрилася кіркою, при необхідності розбивайте її.
Ось так виглядають палички через тиждень.
А ось такі вони виходять через два тижні. Акуратно виймаємо і розкладаємо їх на тарілку на відстані один від одного. На початку з них будуть стікати залишки сиропу, і вони можуть забруднитися іншими квітами. Ми залишаємо їх так до повного висихання. У мене лежать вже повністю висохлі.
Наші кристали на паличці готові.