Рецепт Цукрові квіти фото

Цукрові квіти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Цукор
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Солодке, Без випічки

Хочу поділитися дуже цікавим способом, як приготувати цукрові квіти з мастики для прикраси тортів і тістечок. Особливо цікаво буде це тим, хто займається випічкою, пече торти і інше.

За цим рецептом можна зробити прості квіти, але якщо вам сподобається, можна зайнятися прикрасами тортів всерйоз. Цукрові квіти виглядають відмінно на кондитерських виробах, надають їм красу і вишуканість.

  • Цукрова мастика біла - 50 грам
  • Цукрова мастика рожева - 25 грам
  • Рожевий харчовий барвник - 5 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
цукрові квіти - фото крок 1
Робочу поверхню присипте кукурудзяним крохмалем і розімніть білу мастику, щоб вона стала м'якою. При необхідності досипьте ще крохмаль і розкачайте мастику в пласт товщиною 1 мм. Пласт не повинен прилипати до робочої поверхні.
цукрові квіти - фото крок 2
Використовуючи вирубки в формі квітки, виріжте з білої мастики кілька кольорів.
цукрові квіти - фото крок 3
Помістіть вирізані фігури на пінний килимок і, використовуючи моделює паличку з кулькою на кінці, надайте пелюсткам квітів увігнуту форму.
цукрові квіти - фото крок 4
Якщо є ось така форма, можна укласти в неї квіти, щоб надати їм форму і дати мастиці підсохнути. Попередньо осередку форми потрібно подпиліть кукурудзяним крохмалем. Замість такої форми можна використовувати чайні або столові ложки.
цукрові квіти - фото крок 5
Приготуйте харчової порошковий барвник і м'яку пензлик.
цукрові квіти - фото крок 6
Коли квіти з мастики підсохнуть, пензликом нанесіть барвник, починаючи від центру квітки і далі - по центру пелюсток. Надлишки барвника смахніте інший, чистої пензликом.
цукрові квіти - фото крок 7
З рожевої мастики скачайте маленькі кульки і, змастивши центр квітки водою, приклейте кульки.
цукрові квіти - фото крок 8
Коли цукрові квіти підсохнуть, ними відразу ж можна прикрасити будь-які кондитерські вироби. Квіти з мастики можна зберігати в герметичних контейнерах протягом декількох тижнів.

Схожі рецепти