Цукрові квіти
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися дуже цікавим способом, як приготувати цукрові квіти з мастики для прикраси тортів і тістечок. Особливо цікаво буде це тим, хто займається випічкою, пече торти і інше.
За цим рецептом можна зробити прості квіти, але якщо вам сподобається, можна зайнятися прикрасами тортів всерйоз. Цукрові квіти виглядають відмінно на кондитерських виробах, надають їм красу і вишуканість.
- Цукрова мастика біла - 50 грам
- Цукрова мастика рожева - 25 грам
- Рожевий харчовий барвник - 5 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
Робочу поверхню присипте кукурудзяним крохмалем і розімніть білу мастику, щоб вона стала м'якою. При необхідності досипьте ще крохмаль і розкачайте мастику в пласт товщиною 1 мм. Пласт не повинен прилипати до робочої поверхні.
Використовуючи вирубки в формі квітки, виріжте з білої мастики кілька кольорів.
Помістіть вирізані фігури на пінний килимок і, використовуючи моделює паличку з кулькою на кінці, надайте пелюсткам квітів увігнуту форму.
Якщо є ось така форма, можна укласти в неї квіти, щоб надати їм форму і дати мастиці підсохнути. Попередньо осередку форми потрібно подпиліть кукурудзяним крохмалем. Замість такої форми можна використовувати чайні або столові ложки.
Приготуйте харчової порошковий барвник і м'яку пензлик.
Коли квіти з мастики підсохнуть, пензликом нанесіть барвник, починаючи від центру квітки і далі - по центру пелюсток. Надлишки барвника смахніте інший, чистої пензликом.
З рожевої мастики скачайте маленькі кульки і, змастивши центр квітки водою, приклейте кульки.
Коли цукрові квіти підсохнуть, ними відразу ж можна прикрасити будь-які кондитерські вироби. Квіти з мастики можна зберігати в герметичних контейнерах протягом декількох тижнів.