Цукрові плюшки
(покроковий рецепт з фото)
Солодкі, ароматні і смачні булки зовні дуже схожі на сердечко. Хочете навчитися робити такі і ви? Тоді швидше записуйте простий і доступний рецепт, як приготувати цукрові плюшки.
Такі булочки добре їсти з гарячим чаєм або склянкою молока, кефіру. Для начинки можна використовувати білий або коричневий цукор, а також корицю, подрібнені горіхи. На перший погляд здається, що зробити такий малюнок дуже складно, проте в цьому немає нічого складного.
- Молоко - 3/4 склянки
- Вода - 1/4 склянки
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки (швидкодіючі)
- Цукор білий - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Борошно - 4 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Екстракт ванілі - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Горіхи - 1/4 склянки
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Жовток - 1 штука
1
У миску вилийте молоко і воду, надішліть на півхвилини в мікрохвильову піч або прогрійте на вогні, всипте дрібку білого цукру і дріжджі, перемішайте. Залиште суміш на 10 хвилин.
2
Через необхідний час додайте ще 0, 5 склянки білого цукру, 6 столових ложок розтопленого вершкового масла, борошно, сіль, ванільний екстракт і яйце, замісіть тісто.
3
Перекладіть тісто в миску, накрийте рушником, залиште в теплі на 3, 5 годину.
4
У сковороді розігрійте 2 столові ложки вершкового масла, додайте горіхи і обсмажте пару хвилин. Змішайте білий цукор, коричневий і корицю.
5
Через необхідний час розділіть тісто на 12 частин, кожну скачайте в кулю і ставте на 10 хвилин.
6
Розкачайте кожну кулю в невелику коржик, потім посипте горіхами і цукровою начинкою.
7
Сформуйте рулетик і з'єднайте обидва краї разом, потім розріжте рулетик навпіл, але не дорізаючи до кінця, виверніть обидві сторони, сформувавши сердечко, і викладіть його на деко з пергаментом. Виконайте ті ж дії з іншим тестом.
8
Накрийте готові плюшки плівкою і залиште на 1 час. Змастіть булочки курячим жовтком.
9
Випікайте булочки в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15-20 хвилин.