Бефстроганов з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне російське блюдо з яловичини можна готувати по-різному. Сьогодні я пропоную класичний рецепт бефстроганов з майонезом, який відомий кожному кулінарові. М'ясо в соусі виходить ніжним.
Приготувати бефстроганов з майонезом в домашніх умовах можна менше, ніж за дві години. Ця страва давно стало традиційним у багатьох сім'ях. Хоч готують його з субпродуктів, класичний варіант основи - яловичина. Секрети приготування м'яса за цим рецептом були відомі ще за старих часів, але з плином часу в основу соусів стали входити різні компоненти. В даному випадку - це майонез.
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Майонез - 100 грам
- Сіль, приправи - За смаком
- Рослинна олія - 20 грам
- Борошно - 1 щіпка
- Вода або бульйон - 200 грам
1. З чого почати готувати бефстроганов з майонезом в домашніх умовах? Звичайно ж з приготування основного інгредієнта - яловичини. Беремо м'ясо, нарізаємо його соломкою.
2. Поки нарізаємо м'ясо, обсмажуємо цибулю на слабкому вогні. В якості основи використовуйте краще рослинне масло.
3. Відправляємо до цибулі нашатковану яловичину, перемішуємо і смажимо до того моменту, коли випарується вся рідина.
4. В кінці відправляємо майонез (за смаком), перемішуємо і заливаємо воду або бульйон. Накриваємо кришкою і доводимо до готовності. Яловичина повинна бути м'якою. Солимо і перчимо також за смаком.
5. Тушкуємо м'ясо близько 20 хвилин, зменшивши вогонь. За цей час можна відварити гарнір. З яловичиною поєднується будь-яка каша, макаронні вироби і картопляне пюре, тому вибирайте самі.
6. До основної страви можете додати і салат з овочів. Смачного!